NRK Meny
Normal

Kamerater drept med fire måneders mellomrom

I oktober i fjor mistet studenten Ozancan Akkus kameraten i et terrorangrep. I går ble han selv et av dødsofrene etter bilbomben i Ankara.

Døde i hvert sitt terrorangrep

TERRORENS ANSIKTER: Bildet av de to kameratene har spredd seg i sosiale medier verden over. De har blitt et symbol på terroren som rammet landet hardt de siste årene.

Foto: Privat

Ankara, 10. oktober 2015. To eksplosjoner går av med 10–15 sekunders mellomrom ved jernbanestasjonen i sentrum. 102 mennesker blir drept. En av dem var den unge studenten Ali Deniz Uzatmaz

På Facebook og Twitter skriver kameraten Ozancan Akkus et gripende innlegg om Uzatmaz: «Selv tårene fra våre øyne vil ikke vaske blodet vekk fra hendene deres», med referanse til terroristene bak angrepet.

Han skriver videre at terroristene alltid vil bære merke av handlingen, men at «denne fine mannen vil leve videre i våre hjerter».

Laster Twitter-innhold

Søndag ble Akkus selv et offer for terror i angrepet ved Guven-parken i Tyrkias hovedstad.

Ali Deniz

OFFER: Studenten Ali Deniz Uzatmaz ble drept i et terrorangrep i fjor høst. Her er Uzatmaz avbildet under en tidligere demonstrasjon.

Foto: Privat

«En kjede av død»

De to kameratenes skjebne sprer seg nå i Tyrkiske sosiale medier, under navnet «Chain of death» – en kjede av død.

Det tekniske universitetet i Ankara (METU), hvor Ozancan Akkus studerte, bekrefter overfor NRK at historien om de to vennene er sann. Utover det vil de ikke gi mer informasjon til mediene.

Flere tyrkiske aviser skriver også om de to studentene. De blir omtalt som nære venner.

Umut Bulut

GALATASARAY-SPILLER: Umut Bulut her avbildet under et oppgjør mellom Galatasaray og Real Madrid. I dag fikk 32-åringen den triste beskjeden om at hans far er blant Ankara-ofrene.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters/NTB Scanpix

Faren til landslagsspiller drept

Mandag formiddag ble flere hjerteskjærende historier kjent etter Ankara-terroren. En av dødsfallene har satt en støkk i toppklubben Galatasaray og tyrkisk fotball.

Et av ofrene er faren til landslagsspiller Umut Bulut (32) fra Galatasaray, melder avisen Sabah.

Tidligere søndag hadde Kemal Bulut sett sønnen og hans klubb i aksjon i bortekampen mot hovedstadslaget Genclerbirligi. På vei hjem fra stadion ble han drept i angrepet.

Spillerne fra Istanbul-klubben ble orientert om eksplosjonen på vei til flyplassen, men 32-åringen fikk først vite om farens dødsfall på trening mandag morgen. Tyrkiske medier skriver at Umut Bulut er i bunnløs sorg, og at han reiste umiddelbart til Ankara.

Ofre etter bilbomben

SORG: En mor sørger over tapet av sin sønn etter terrorangrepet søndag. 37 mistet livet og 125 ble såret.

Foto: OZAN KOSE / Afp

Bombere identifisert

Tyrkiske tjenestemenn hevder å ha bevis for at de to som utførte bombeangrepet i Ankara, hadde tilknytning til den kurdiske PKK-geriljaen.

Kildene sier til nyhetsbyrået Reuters at de har bevis for at et kvinnelig PKK-medlem født i 1992 var blant to personer som sprengte bomben i hovedstaden Ankara søndag.

Den andre gjerningspersonen skal ha vært en mann med tyrkisk statsborgerskap som også hadde tilknytning til PKK.

37 mennesker er bekreftet omkommet. Ingen har ennå offisielt tatt på seg skylden for angrepet i går.

Men allerede et par timer etter angrepet var det flere ikke navngitte tjenestemenn som viste til det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt