– Det var helt fantastisk å være der- wow, dette var stort

Hempstead (NRK.no): Før debatten var Lena Nash (20) en av mange usikre velgere som fikk plass i salen under nattens presidentdebatt. Nå har hun bestemt seg.

Lena Nash etter presidentdebatten i USA

Like etter presidentdebatten var studenten Lena Nash oppglødd og overbevist.

Foto: Irina Tjelle / NRK

– Nå heller jeg veldig mot Obama. Romney gjorde ingen god figur i kveld, sier hun til NRK.no like etter debatten.

Stort å være til stede

Lisa Nash og studievenninnen Kate Navarino står og hakker tenner i kulda utenfor debatthallen på Hofstra University.

Den andre og nest siste presidentdebatten er akkurat over, og de to studentene er på vei tilbake til hyblene sine på universitetsområdet, en kjapp gåtur fra hvor Romney og Obama akkurat har duellert foran millioner av tv-seere.

– Det var helt fantastisk å være der. Da Michelle Obama og Ann Romney kom inn i rommet, skjønte jeg: wow, dette er stort!

Da NRK snakket med de studentene før debatten, var Nash usikker på hvem hun ville stemme på.

– De må presentere seg selv på en bra måte, og vise at de er presidentemner. Jeg vet hva de står for, så nå vil jeg se hvordan de framstår. Hvis Obama klarer å vise mer tæl enn han gjorde forrige debatt, skal jeg vurdere å stemme på han, sa Nash før debatten.

Nå er hun langt på vei overbevist.

– Romney var altfor aggressiv og selvsikker i kveld. Jeg har vært uenig med Obama i mange spørsmål, så det sier en del at jeg nå vurderer sterkt å stemme på han, sier Nash.

Utenfor Hofstra-universitetet i New York var det mange støttespiller fra begge sider

Utenfor Hofstra-universitetet i New York var det mange som hadde møtt opp med plakater og viste sin støtte til de forskjellige kandidatene.

Foto: Irina Tjelle / NRK

Kveldens presidentdebatt tok form som et folkemøte, med spørsmål fra salen om alt fra utdanning, skatter, våpenkontroll og Libya. Mens de 80 utvalgte personene som fikk sitte sammen med spørsmålsstillerne nært scenen, var det et større publikum lenger bak i salen. Der var stemningen litt løsere i snippen enn den foran TV-kameraene.

– Folk klappet og lo

– Folk lo og klappet. Jeg tror mange i salen var Obama-tilhengere, for da han satte Romney på plass, var det ekstra mye latter, forteller Navarino.

Spesielt da Cindy Crowley «faktasjekket» Romney på direkten, brast publikum ut i spontan applaus og latter. Romney anklaget Obama for ikke å ha kalt angrepet på Libya for «act of terror» før etter to uker.

– Han gjorde faktisk det, kommenterte Crowley, til stor jubel fra salen.
De to kandidatene diskuterte og avbrøt hverandre flere ganger. Mens noen publikummere mente Obama kom best ut av det, var andre mer overbeviste av Romneys opptreden.

Likte Romney best

– Vi var ganske sikre på hvem vi skulle stemme på før vi dro hit, men nå er vi helt sikre. Vår stemme går til Romney, han gjorde en god figur, sier Alex Wagner idet han kommer ut av salen sammen med kona Pat Wagner.

Donna Tudda (t.v.) og Kathleen Downing

Donna Tudda (t.v.) og Kathleen Downing jobber på Hofstra university. De har allerede bestemt seg: Obama får deres stemme slik han gjorde for 4 år siden.

Foto: Irina Tjelle / NRK

Bree Arsenult satt i samme rom som de to, men er helt uenig med deres oppfatning av Romney.

– Romney var fiendtlig innstilt, og han manglet fakta til å bygge opp argumentene sine. Jeg skal stemme på Obama, sier hun, og får støtte fra Irwin Redlener litt lenger fram i køen til bussen som skal frakte de ut av debattområdet.

– Obama var skikkelig god i kveld. Nå er jeg enda sikrere på at jeg skal stemme på han, sier Redlener.

Men ikke alle har bestemt seg. For studenten Lena Nash er ikke valget helt klart før 6. november, og hun har fortsatt en jobb å gjøre.

– Jeg skal se nøye på den siste presidentdebatten. Obama var absolutt best i kveld, men jeg må gå tilbake og faktasjekke litt. Så kan jeg være helt sikker.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt