NRK Meny
Normal

Beslagla marihuanakanon i Mexico

Politiet i den mexicanske grensebyen Mexicali har beslaglagt en hjemmelaget kanon som ble brukt til å skyte pakker med marihuana over grensa til USA.

Hjemmelaget marihuanakanon i Mexico

Den hjemmelagede kanonen ble brukt til å skyte sylindre fulle av marihuana over grensa til California.

Foto: Ap

En talsmann for politiet forteller at kanonen var laget av et stort plastrør og en metalltank som brukte trykkluft fra motoren til en gammel bil.

Kanonen kan skyte ut sylindre fulle av narkotika som veier opptil 15 kilo, og har trolig blitt brukt til å sende marihuana over grensegjerdet og inn i California.

Innretningen ble beslaglagt i forrige uke etter at amerikanske grensevakter tok kontakt med politiet i Mexico for å fortelle at de har funnet et stort antall pakker med marihuana som så ut til å ha blitt skutt over grensa, melder AP.

Mexicanske narkotikasmuglere tar stadig i bruk nye metoder for å få smuglet narkotika over grensa til USA.

Amerikansk og mexicansk politi har oppdaget en rekke smuglertunneler , og har beslaglagt alt fra hjemmelagede stridsvogner til marihuanakatapulter .

Les også: – Denne skulle frakte åtte tonn kokain til USA
Les også: Fant tidenes største marihuanaplantasje i Mexico

Smuglertunnel i Tijuana, Mexico

Når marihuanaen ikke skytes over gjerder, smugles den ofte gjennom tunneler under bakken. Her fra Tijuana, Mexico.

Foto: HANDOUT / Reuters

26.000 personer savnet

Den brutale krigen mellom narkotikakartellene og myndighetenes forsøk på å nedkjempe dem har gjort Mexico til et av verdens farligste land .

Siden daværende president Felipe Calderon innledet en storoffensiv mot kartellene i 2006, er det anslått at så mange som 70.000 mennesker er drept.

Da Enrique Pena Nieto tok over som president i desember i fjor, lovte han å starte en ny føderal politistyrke for å få bukt med de skyhøye drapstallene.

Det er imidlertid ikke bare drapstallene som er høye. Denne uka publiserte regjeringen i Mexico en oversikt som viser at hele 26.122 personer er meldt savnet siden 2006.

Oversikten inneholder over 20.000 pågående etterforskninger, til tross for at tidligere medlemmer av Calderon-regjeringen hevder det bare er rundt 5000 personer som ikke er gjort rede for.

Mange av de savnede kan ha flyttet til USA uten å si fra til noen, eller rømt for å slå seg sammen med kartellene, skriver BBC.

Les også: Utpekes som den nye Al Capone

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt