NRK Meny
Normal

Katolsk sjefseksorsist beskylder Vatikanet for sex-utnytting

– 15 år gamle Emanuela Orlandi ble bortført for å delta på Vatikanets sex-fester, og ble seinere drept og begravd i mafiagrav. Beskyldningene kommer fra en kjent eksorsistprest i den katolske kirka.

Demonstrerer for Emanuelas sak

Emanuela Orlandis bror og flere andre aktivister demonstrerer for «sannhet og rettferdighet» i forsvinningssaken.

Foto: STRINGER/ITALY / Reuters

Det er Gabriel Amorth (85), som har utført 70.000 eksorismer i Vatikanet, som kommer med de harde beskyldningene mot Vatikanet. Dette skjer samtidig som etterforskere undersøker grava til mafiatoppen Enrico De Pedis på jakt etter skolejenta Emanuela Orlandi, som ble meldt savna i 1983.

Femten år gamle Emanuela Orlandi forsvant sporløst da hun var på vei til musikkundervisning en sommerdag i 1983.

Forrige uke tok politi og rettsmedisinere seg inn i grava til Pedis, etter at det kom inn et anonymt telefontips til et fjernsynsshow, som sa at sannheten om Emanuelas forsvinning for nesten 30 år siden ville bli funnet der, skriver Daily Mail.

Selv om det er stadfesta at beinrestene i grava ikke tilhører mafialederen, er de fremdeles ikke identifisert som hennes levninger. Etterforskerne mener imidlertid at Pedis kan knyttes til forsvinninga av den 15 år gamle jenta.

– Seksuelt motivert

Emanuela Orlandi

Emanuela Orlandi ble meldt savna sommeren 1983. Da var hun 15 år gammel.

Foto: Arkivfoto / Ap

I et intervju med avisa La Stampa sier Amorth at drapet på Emanuela Orlandi var seksuelt motivert.

– Det har også tidligere blitt sagt av avdøde Monsignore Simeone Duca, en arkivar i Vatikanet, som ble bedt om å rekruttere jenter til festene med hjelp fra det vatikanske politiet.

– Jeg tror Emanuela endte opp i denne onde sirkelen. Jeg har aldri trodd på den internasjonale teorien (om utenlandske kidnappere, red. anm), og jeg har grunn til å tro at dette var en sak om seksuell utnytting, sier han, ifølge Daily Mail.

Amorth mener det var Vatikanets bortføring som førte til mordet og den seinere bortgjemminga av liket.

Mafiabossbegravd på Vatikanets eiendom

Mafiatoppen Enrico De Pedis ble myrda av en rivaliseriende gjeng i 1990, og fikk et svært eksklusivt gravsted på en kirkegård som er Vatikanets eiendom. Dette kom overraskende på mange, og Vatikanet har aldri svart på hvordan mafialederen ligger begravd her.

Etter at Pedis elskerinne fortalte at Orlandi ble bortført mafialederens og erkebiskop Paul Marcinkus' ordre, ble politiet mistenksomme, og bestemte seg for å ta en nærmere kikk på Pedis gravsted, i håp om å finne nye spor i bortføringssaken. Det skriver Daily Mail.

Don Gabriele Amorth

Don Gabriel Amorth hevder 15 år gamle Emanuela Orlandi ble bortført for å være med på sex-fester i regi av Vatikanet.

Foto: GIULIO NAPOLITANO / AFP

Vatikanet har ikke kommentert Amorths beskyldninger, men myndighetene i Vatikanet hevder at de alltid har samarbeida om etterforskninga av Orlandis forsvinning.

Fargerik og frimodig

Amorth er kjent som en fargerik og frimodig mann, som blant annet har bannlyst både yoga og Harry Potter-bøkene som «djevelens verk». Da den katolske kirka ble rysta av en rekke sex-skandaler for to år siden, mente han dette var bevis på at «djevelen var på jobb i Vatikanet».

I et intervju med Vatikanets Radio i 2006 har han også hevda at Hitler og Stalin var besatt av djevelen.

Amorth ble i 1986 utnevnt av avdøde pave Johannes Paul II som Vatikanets sjefseksorsist.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt