NRK Meny
Normal

Afghanere beskylder NATO-styrker for å ha drept barn

Hundrevis av afghanske demonstranter bar likene til fire barn tirsdag. De anklager NATO for å ha drept barna, og kom med antiamerikanske tilrop mens de blokkerte motorveien mellom Kabul og Kandahar.

Afghanistan

Afghanske demonstranter mener ISAF-soldater skjøt fire barn i Zabul-provinsen. Her er ISAF-styrker i Zabul i fjor.

Foto: Brian Ferguson / Ap

Barna er mellom åtte og tolv år gamle, melder AFP.

– Døde under skuddveksling

– De døde under en skuddveksling mellom Taliban-styrker og NATO og afghanske sikkerhetsstyrker, i Shahjoy i Zabul-provinsen på mandag, sa provinsens viseguvernør. Mohammad Jan Rasoulyar.

Sammenstøtet fant sted mens ISAF-styrker fra NATO og deres afghanske allierte møtte lokale ledere, og ble angrepet av Taliban-soldatene.

– ISAF og de afghanske troppene returnerte ilden. Det oppsto en skuddveksling hvor fire barn ble drept og andre barn skadet. I dag demonstrerer folk mot drapene av barna, sa Rasoulyar.

– Ble drept av Taliban

Brian Badura, talsmann for ISAF-styrkene, sier de første funnene etter hendelsen tyder på at barna var ofre for talibansk ild.

– Vi er klar over det som skjedde på mandag. Våre stryker ble angrepet mens de møtte lokale innbyggere. De første rapportene tyder på at en rekke barn ble drept eller såret av Taliban-opprørere. Barna ble evakuert av våre styrker til nærmeste feltsykehus, hvor de fikk behandling, forteller Bedura.

– Demonstranter bar likene

Mohammed Zahir, en politioffiser, sa til AFP at «noen hundre» mennesker tok del i protestene.

– De bar likene til fire barn som de påstår ble drept av ISAF-styrker, sa han.

Sivile tap er et sensitivt tema i i USAs krig mot Taliban i Afghanistan, og har ofte ført til dårlige forhold mellom Kabul og Washington.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt