Beryktet narkobaron rømte fra fengsel

Narkobaronen Joaquìn «El Chapo» Guzmàn klarte søndag å rømme fra et høysikkerhetsfengsel i Mexico. Det er andre gang Guzmàn klarer å rømme.

Mexico Drug Lord Escaped Joaquin "El Chapo" Guzman

Joaquin 'El Chapo' Guzman ble pågrepet i februar 2014. Da hadde han vært på rømmen i 14 år.

Foto: Eduardo Verdugo / Ap

Guzman, som ledet Sinaloa-kartellet i Mexico, ble sist sett i nærheten av dusjene i fengselet i Almoloya de Juàrez, ifølge meksikanske myndigheter. Da fengselsbetjentene skulle sjekke cellen hans, var han borte.

Han skal ha klart å rømme gjennom en flere kilometer lang tunnel.

Politiet har satt opp veisperringer i området rundt fengselet, og det er startet luftoperasjoner fra flyplassen i Toluca, ifølge TV-kanalen Televisa.

På rømmen

Guzman ble pågrepet i februar i fjor. Da hadde han vært på flukt i 13 år etter at han rømte fra et fengsel hvor han sonet en dom på over 20 år.

Takket være hjelp fra 78 innsatte og ved å bestikke fengselsansatte, lurte Guzmán seg ut av fengselet i en skittentøykurv i 2001.

Kartellet hans mistenkes for å ha smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA.

Guzmán kom fra fattige kår i delstaten Sinaloa og ble en av Mexicos mektigste narkosmuglere.

Bandekrigen mellom Sinaloa-kartellet og Juarez-kartellet, som har sin base i byen Ciudad Juárez på grensa til USA, har de siste åtte årene kostet minst 10.000 mennesker livet.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt