NRK Meny
Normal

Beryktet narkobaron rømte fra fengsel

Narkobaronen Joaquìn «El Chapo» Guzmàn klarte søndag å rømme fra et høysikkerhetsfengsel i Mexico. Det er andre gang Guzmàn klarer å rømme.

Mexico Drug Lord Escaped Joaquin "El Chapo" Guzman

Joaquin 'El Chapo' Guzman ble pågrepet i februar 2014. Da hadde han vært på rømmen i 14 år.

Foto: Eduardo Verdugo / Ap

Guzman, som ledet Sinaloa-kartellet i Mexico, ble sist sett i nærheten av dusjene i fengselet i Almoloya de Juàrez, ifølge meksikanske myndigheter. Da fengselsbetjentene skulle sjekke cellen hans, var han borte.

Han skal ha klart å rømme gjennom en flere kilometer lang tunnel.

Politiet har satt opp veisperringer i området rundt fengselet, og det er startet luftoperasjoner fra flyplassen i Toluca, ifølge TV-kanalen Televisa.

På rømmen

Guzman ble pågrepet i februar i fjor. Da hadde han vært på flukt i 13 år etter at han rømte fra et fengsel hvor han sonet en dom på over 20 år.

Takket være hjelp fra 78 innsatte og ved å bestikke fengselsansatte, lurte Guzmán seg ut av fengselet i en skittentøykurv i 2001.

Kartellet hans mistenkes for å ha smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA.

Guzmán kom fra fattige kår i delstaten Sinaloa og ble en av Mexicos mektigste narkosmuglere.

Bandekrigen mellom Sinaloa-kartellet og Juarez-kartellet, som har sin base i byen Ciudad Juárez på grensa til USA, har de siste åtte årene kostet minst 10.000 mennesker livet.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt