Berlusconi: Mafiaens nestleder tatt

To topper i den den beryktede sicilianske mafiaen, blant annet nestlederen, er arrestert, opplyser statsminister Silvio Berlusconi.

Giovanni Nicchi

Giovanni Nicchi blir kalt for Cosa Nostras nummer to. Lørdag 5. desember ble han arrestert i Palermo.

Foto: Alessandro Fucarini / Scanpix/AP

28 år gamle Gianni Nicchi ble funnet og arrestert i en leilighet i Palermo på Sicilia.

Ble nummer to etter arrestasjon

Nicchi er sønn av en annen dømt mafioso, og ble i januar 2008 dømt til 18 års fengsel for mafiaforbindelser og utpressing, skriver BBC .

Italias innenriksminister Roberto Maroni beskriver Nicchi som «en ung, farlig og ambisiøs morder uten medfølelse». Politiet tror Nicchi tok posisjonen som nummer to i den sicilianske mafiaen da Domenico Raccuglia i forrige måned ble arrestert etter 15 år på rømmen.

Ifølge rapporter fra Italia forsøkte han å flykte da politiet kom til leiligheten.

Nummer én fremdeles på frifot

Politiet opplyser også at de har arrestert en annen toppleder i Cosa Nostra, 74 år gamle Gaetano Fidanzati, på gaten i Milano.

Fidanzati ble sluppet løs fra fengsel i 2006, man har vært ettersøkt og mistenkt for mafiaforbindelser siden desember 2008.

Gaetano Fidanzati

Gaetano Fidanzati ble arrestert da han spaserte på gaten i Milano.

Foto: Tommaso Balestra / Scanpix/AP

Selv om nestlederen i den italienske forbryterorganisasjonen nå er tatt, topper fremdeles den antatte «bossen», Matteo Messina Denaro, politiets mest ettersøkte-liste.

Pierro Grasso, som er aktor i anti-mafia-saker, er likevel positiv:

– Hvis vi fortsetter slik vil det ikke være noen navn igjen på listen over de 30 mest ettersøkte.

De siste arrestasjonene betyr at politiet nå har arrestert 17 av Italias mest ettersøkte mafiosi.

Berlsuconi: – Beviser at alt er sladder

Kort tid før arrestasjonene ble statsminister Silvio Berlusconi satt i forbindelse med mafiaen av et vitne i en mafia-rettssak. Berlusconi avviser anklagene og sier at han bekjemper mafiaen, ikke hjelper dem.

Et tidligere mafiamedlem uttale i en rettssal i Torino på torsdag at mafialederen Giuseppe Graviano hadde sagt at Berlusconi og en senator tidligere hadde hjulpet mafiaen.

Da han offentliggjorde arrestasjonene i går, sa Berlusconi at «dette er det beste svaret på all sladderet fra folk, som ved å gjøre dette, bare kaster dritt».

Ifølge Berlusconi har hans regjering gjort mer enn noen annen for å bekjempe organisert kriminalitet i Italia de siste 20 årene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt