Berlusconi klar for å gifte seg igjen

Silvio Berlusconi er nå offisielt skilt fra sin kone. Ifølge italienske medier planlegger den 77 år gamle eksstatsministeren å gifte seg med sin nåværende 28 år gamle flamme.

Silvio Berlusconi og Francesca Pascale

Silvio Berlusconi og Francesca Pascale står nå fritt til å gifte seg.

Foto: Roberto Monaldo / Ap

Den utvalgte er Francesca Pascale, og et giftermål står trolig for døren, skriver italienske aviser. I så fall blir det tredje gang Berlusconi gifter seg.

Veronica Lario var gift med Silvio Berlusconi.

Veronica Lario var Silvio Berlusconis andre kone.

Foto: VINCENZO PINTO / AFP

Veronica Lario tok avgjørelsen om å skille seg fra ektemannen i mai 2009. Hun forklarte at hun hadde fått nok av hans utsvevende liv.

Dråpen som fikk det til å renne over var den daværende statsministerens ville «bunga-bunga»-fester, hvor prostituerte deltok. En av dem var Karima El-Marough, bedre kjent som «Hjerteknuseren Ruby».

Hennes «tilstedeværelse» førte Berlusconi inn i rettssalen.

Statsministeren benektet heftig at han hadde hatt sex med El-Marough, som da var 17 år. Uten at det hjalp stort, påtalemyndigheten tok ut tiltale og i juli i fjor ble Berlusconi dømt for seksuell omgang med mindreårige. Ifølge dommen skal han ha betalt henne med penger og verdisaker.

Nå venter for øvrig en «ekstrarunde» i Ruby-saken, eksstatsministeren etterforskes for å ha betalt de kvinnelige festdeltakerne for å si i retten at det aktor påstod var «erotiske fester», var helt vanlige middagsselskaper.

Millionbidrag

Den forsmådde ektefellen Veronica Lario giftet seg med Berlusconi i desember 1990, i det som da var Berlusconis andre ekteskap. Paret har tre barn sammen, Barbara, Eleonora og Luigi, som nå alle er i tjueårene.

Lario og Berlusconi har vært separert de fire siste årene, og dessuten kranglet heftig om skilsmisseoppgjøret.

Veronica Lario krevde nærmere 370 millioner kroner i året i bidrag. Berlusconi skal ha tilbudt 1,7 millioner kroner i måneden.

Ifølge magasinet Forbes er Berlusconi god for over 37 milliarder norske kroner.

I desember 2012 avgjorde en italiensk domstol at Berlusconi må betale ekskona 265 millioner kroner i årlig underholdningsbidrag, og landet dermed langt nærmere Larios krav enn Berlusconis tilbud.

Rett før avgjørelsen i skilsmisseoppgjøret, offentliggjorde Berlusconi at han hadde fått seg en ny kjæreste, 49 år yngre enn ham.

I det dommen i Ruby-saken falt, befant hovedpersonen seg på en skjønnhetsklinikk ved Gardasjøen hvor han skulle gjøre «visse forbedringer» av utseendet og komme i form.

Det kan kanskje trengs, hvis han skal holde tritt med sin eventuelle nye 28 år gamle kone.

NTB/NRK

SISTE NYTT

Siste nytt