Berlusconi feiret Putins seier

Etter Vladimir Putins valgseier fløy Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi til Russland for å feire sin gamle venns seier.

Silvio Berlusconi, Vladimir Putin og Dimitri Medvedev

Silvio Berlusconi, Vladimir Putin og Dimitri Medvedev koser seg sammen på et hotell i Sotsji.

Foto: DMITRY ASTAKHOV / RIA NOVOSTI / Epa

Det melder statlig russisk TV, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Varm vintervelkomst

Berlusconi har problemer på hjemmebane, men er fremdeles sikret en varm velkomst av toppene i Russland. Både Putin og avtroppende president Dimitri Medvedev var onsdag Berlusconis verter på et hotell utenfor byen Sotsji - der vinter-OL holdes om to år.

TV-bildene viser at Medvedev klemmer både Berlusconi og Putin når de to kommer sammen til hotellet sent onsdag kveld. Deretter viser TV-bildene de tre mennene rundt et bord fullt av mat og drikke.

Putin og Medvedev sitter på samme side av bordet, mens Berlusconi har følge av en ukjent kvinne - trolig tolken hans.

«Silvio Berlusconi er på en privat reise til Russland», meldte russisk TV. «Den sittende og den påtroppende presidenten hadde middag med sin gjest på en av de lokale kafeene,» la kanalen til.

«Putins talerør i Europa»

Berlusconi var en av Putins nærmeste europeiske allierte før han mistet jobben som statsminister i Italia i november i fjor. Som statsminister reiste han ofte til Russland - ikke bare i offisielle oppdrag, men også for å feire Putins fødselsdager.

I de Wikileaks-lekkede diplomatdokumentene beskrives Berlusconi som Putins talerør i Europa, samt at at det skrives at han blir «personlig belønnet» for dette.

Mens Putin feirer sin seier i presidentvalget, som gjør at han igjen tar over tømmene i Kreml, kan også Berlusconi feire. En italiensk rett har nemlig avvist korrupsjonssaken mot ham.

Men Berlusconis problemer er langt fra over. Han er fremdeles siktet for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert, misbruk av makt, skattesvindel og for å ha røpet statshemmeligheter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt