NRK Meny
Normal

Berlinere føler seg utrygge i egen by

BERLIN (NRK): Mange tyskere føler seg utrygge etter terrorangrepet mot julemarkedet i Berlin. Politiet jakter på den antatte gjerningsmannen, en mann i 20-årene fra Tunisia.

Berlinere etter terroren

Mange føler seg utrygge etter mandagens brutale angrep på et julemarked i hjertet av Berlin.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Utenfor hovedbanestasjonen i Berlin møter NRK folk som er rystet over angrepet mot julemarkedet midt i hjertet av hovedstaden.

– Jeg føler meg ikke lenger trygg i Tyskland. Det har jeg ikke gjort på ett år etter at alle flyktningene kom, sier Barbara, som ikke vil oppgi etternavnet sitt til NRK.

I Tyskland raser debatten om innvandring på grunn av at landet har tatt imot nesten en million flyktninger siden 2015. Det innvandringskritiske partiet Alternativ for Tyskland har vind i seilene og truer statsminister Angela Merkels storkoalisjon. Neste år er det valg.

Berliner om terror

Knut Heinrich sier at et terrorangrep var ventet.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Knut Heinrich kommer trillende på sønnen Matti. Mange sammenligner angrepet i Berlin med det voldsomme terrorangrepet i Nice.

– Det som har skjedd er som forventet. Selvfølgelig ville terroren også ramme oss til slutt. Det har jo vært angrep nesten overalt ellers, sier Heinrich.

Politiet planlegger aksjon

Politiet vil gå til aksjon i delstaten Nordrhein-Westfalen i forbindelse med terrorangrepet.

De leter etter en mann fra Tunisia. Politiet skal ha funnet identitetspapirer i traileren som ble brukt i terrorangrepet. De fant papirene under setet.

Germany Christmas Market

Politiet har sikret seg DNA-bevis i trekkvogna som ble brukt i terrorangrepet i Berlin mandag.

Foto: Bernd von Jutrczenka / Ap

Det dreier seg om en mann på 21 eller 23 år med tunisiske røtter, skriver tyske medier. Mannen skal ha brukt tre forskjellige identiteter.

Han skal være født i den tunisiske byen Tataouine.

Politiet har også sikret seg DNA-spor fra trekkvogna i traileren som ble brukt i angrepet.

Tirsdag pågrep politiet en 23 år gammel pakistaner, men det viste seg ifølge politiet å være feil mann. Han ble deretter løslatt. Onsdag formiddag pågrep politiet nok en person, men også denne personen ble løslatt.

GERMANY-TRUCK/

En trailer raste inn i et julemarked i Berlin mandag. 12 ble drept og 50 såret.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt