– Vi er veldig glade for å være fri

Sven-Erik Berger og hans forlovede er sluppet ut av varetekt på Filippinene. Paret ønsker nå politibeskyttelse, det er fortsatt mange som tror de sto bak drapet.

Sven-Erik Berger løslatt

Sven-Erik Berger og Karen Castro Esdrelon ble anklaget for barnedrap på Filippinene.

Foto: Frilans / NRK

Ellah Joy Pique

Ellah Joy Pique ble funnet død i en sekk på øya Cebu.

Foto: Privat

Berger og hans filippinske forlovede Karen Castro Esdrelon har vært anklaget for barnedrap på øya Cebu på Filippinene. De har sittet i varetekt siden 12. februar i år. Paret har hele tiden hevdet sin uskyld.

LES: Nordmann (49) arrestert etter drap på seksåring på Filippinene
LES: Avhører gamle vitner på nytt
LES: Politisjefen på Cebu fikk sparken

– Det kunne gått verre

– Vi er veldig glade for å være fri. Dette kunne gått mye verre, men vi burde vært løslatt for 14 dager siden, sier Berger til NRK minutter etter at paret ble løslatt.

Berger og Esdrelon er satt fri uten betingelser, ifølge statsadvokaten på Cebu. Paret ønsker nå politibeskyttelse.

– Det er fortsatt folk som tror vi har gjort dette, sier Berger.

Paret reiser nå til Esdrelons hjemby.

– Vi skal vente på norsk visum til Karen i hjembyen hennes før vi kan reise til Norge. Hun får sannsynligvis visumet til helgen, sier Berger.

– Norsk engasjement har hatt betydning

– Det har hatt stor betydning at den norske ambassaden i Manila og folk i Norge har engasjert seg i denne saken, sier Berger.

Berger og Esdrelon har vært anklaget for å bortføre å drepe seks år gamle Ellah Joy Pique. Den unge jenta ble funnet død i en sekk nedenfor en klippe ved en strand på øya Cebu.

Joys bestemor, Adelaida Caparida skal være 100 prosent sikker på at Berger og Esdrelon er ansvarlig for drapet av barnebarnet.

Flere barn skal ha fortalt til lokalt politi at de så en filippinsk kvinne og en hvit mann ta med seg Ellah Joy fra skolen i byen Barili på Cebu. Basert på fantomtegninger ble paret utpekt som gjerningspersonene.

Overbevist om at paret var skyldige

Det lokale politiet var tidligere overbevist om at paret var skyld i drapet, men Berger og Esdrelon skaffet raskt alibi.

Sikkerhetssjefen ved hotell Waterfront, hvor paret bodde, har bekreftet at paret sjekket inn da Pique ble bortført . Også kommunikasjonssjefen ved hotellet bekrefter innsjekkingstidspunktet.

Pique skal ha blitt bortført mellom klokka 16 og 17 fra Minglanilla, som er to timer unna Hotel Waterfront.

Denne informasjonen kan bidra til å renvaske paret, som er siktet for å stå bak kidnappingen og drapet på den lille jenta.

Også den norske språkskolen på Cebu gir norske Sven-Erik Berger og forloveden alibi i barnedrapssaken .

Sven-Erik Berger og Karen castro Esdrelon

Sven-Erik Berger og Karen Castro Esdrelon har sittet i varetekt siden 12. februar.

Foto: Anders Magnus / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt