NRK Meny
Normal

Ber tilhengerne overgi seg

Den øverste religiøse lederen for Den røde moské i Islamabad ber tilhengere som har forskanset seg i moskeen, om å overgi seg.

Abdul Aziz

Moskélederen Abdul Aziz ber tilhengerne sine om å overgi seg, men hans egne livvakter skal hindre dem i å gjøre det. Bildet av Aziz er fra et TV-opptak.

Foto: PTV WORLD / AFP

I et TV-intervju sier Abdul Aziz at rundt 250 menn og mer enn 800 kvinner fortsatt befinner seg i Den røde moské.

– Da jeg kom ut av moskeen, så jeg den massive beleiringen, og kom til den konklusjonen at vi bør gi opp, sier han i et TV-intervju i dag.

I går forsøkte han å flykte fra moskeen ved å iføre seg burka og forlate moskeen sammen med en gruppe kvinner, men ble oppdaget av de pakistanske sikkerhetsstyrkene.

– Jeg har bedt dem som ennå er i moskeen om å ikke ofre sine liv for meg, sier han i dag.

den røde moskè

Mange i moskeen er trolig Taliban-opprørere fra stammeområdene nær grensen til Afghanistan. Rundt tusen overga seg i går.

Foto: AAMIR QURESHI / AFP

- Terrorister hindrer overgivelse

Samtidig sier en palestinsk minister at rundt 30 væpnede terrorister bruker studenter i moskeen som menneskelige skjold og hindrer dem i å overgi seg.

– Det er opp til 30 terrorister som ikke ønsker å komme ut og som hindrer andre i å forlate moskeen, sier ministeren for religiøse anliggender.

De væpnede opprørerne skal være livvaktene til Abdul Aziz.

Varselskudd

Pakistanske militære økte i dag presset mot studentene i moskeen ved å avfyre en serie varselskudd, men den forventede stormingen lot fortsatt vente på seg.

Opprørerne skjøt tilbake, og ifølge vitner var det åtte kraftige eksplosjoner og intens skyting i løpet av en periode på 20 minutter ved moskeen.

– Det var varselskudd. Vi har ikke tatt oss inn i moskeen, sa en sikkerhetskilde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt