Ber Ryan slutte å kaste bort tiden

Donald Trump ber Paul Ryan ikke kaste bort tiden på å motarbeide ham. Tidligere i dag ble det kjent at lederen for Representantenes hus vender sin egen presidentkandidat ryggen.

Donald Trump

MISTER STØTTE: Donald Trump overlevde TV-duellen med Hillary Clinton søndag, men han får likevel ikke noe mer hjelp fra Paul Ryan fram mot valget om en knapp måned.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Den mektige republikanske politikeren ga i et telefonmøte med flere partifeller i dag beskjed om at han ikke ønsker å drive valgkamp for Donald Trump fram mot presidentvalget om en knapp måned.

Kilder sier til Washington Post at Ryan ga uttrykk for at han kun vil drive valgkamp for Representantenes hus og sørge for at Republikanerne beholder flertallet slik at Hillary Clinton ikke får blankofullmakt dersom hun blir president.

– Kaster bort tida

Trumps talsmann Jason Miller avfeier uttalelsene fra den mektige republikaneren og slår fast at ingenting har endret seg.

– Trumps valgkamp har alltid vært drevet av en grasrotbevegelse, ikke av Washington, tvitrer Miller.

Trump selv reagerer slik på Twitter:

– Paul Ryan burde bruke tida på å få budsjettet i balanse, jobber og ulovlig innvandring, ikke kaste den bort på å kjempe mot republikanernes presidentkandidat.

Laster Twitter-innhold

Kilder som deltok i telefonmøtet sier det kan virke som om Ryan har gitt opp håpet om republikansk valgseier og at han i stedet forbereder seg på at Clinton flytter inn i Det hvite hus på nyåret, ifølge BBC.

Clinton drar fra

Etter at den mye omtalte skandalevideoen med Donald Trump ble lekket fredag, har også velgerne straffet den republikanske presidentkandidaten.

I en meningsmåling utført for Wall Street Journal og NBC News før søndagens debatt økte Clinton ledelsen på Trump med 11 prosentpoeng.

Hun har dermed støtten til 46 prosent av velgerne, mens Trump nå bare har 35 prosent av de spurte i ryggen.

SISTE NYTT

Siste nytt