Ber programledere komme tilbake når de har gått ned i vekt

Åtte kvinnelige TV-ankere som jobber for den egyptiske statskanalen har blitt suspendert med beskjed om å gå ned i vekt før de kan vise seg på skjermen igjen.

Egyptisk programleder

Khadija Khattab er en av TV-ankrene som har fått beskjed om å gå ned i vekt før hun eventuelt kan komme tilbake på jobb.

Foto: Channel 2 via Youtube

Den statlige kringkasteren ERTU har gitt programlederne fire ukers karantene for å gå på streng diett og gå ned i vekt, skriver BBC som siterer nettstedet Al-Yawm al-Sabi.

Dette ble kunngjort i en offentlig uttalelse som har ført til en heftig debatt i egyptiske medier.

Kommentatoren Fatma al-Sharawi i statseide Al-Ahram Daily mener lignende praksis bør innføres ved alle TV-stasjoner i landet, mens forfatteren Waheed Abdul Majid sier ERTU heller bør fokusere på å forbedre innholdet, enn å fokusere på vertinnenes utseende.

Spør TV-seerne

Den kvinnelige direktøren Safaa Hegazy, som selv har vært TV-anker, står bak avgjørelsen og blir både slaktet og hyllet på sosiale medier.

En bruker på Twitter beskriver direktøren som en «sterk kvinne» for avgjørelsen om å suspendere programlederne.

Saken blir ikke like godt tatt imot av de berørte ankrene. De mener saken burde vært håndtert internt.

En av TV-vertinnene, Khadija Khattab oppfordrer seerne til å ta en titt på hennes siste opptredener på skjermen, og spør dem om de virkelig oppfatter henne som «feit», og om hun fortjener å bli hindret fra å jobbe.

Snur ikke

Flere brukere på sosiale medier mener kanalen har et dårlig kvinnesyn, mens andre kaller programlederne for «bakabouzas», et egyptisk uttrykk for overvektige jenter, skriver BBC.

Organisasjonen «The Women's Centre for Guidance and Legal Awareness» fordømmer suspenderingen og sier at det strider mot grunnloven og at det er et angrep på kvinners frihet.

Men til tross for at de kvinnelige programlederne har blitt forsvart av enkelte i parlamentet, opplyser ERTU at de ikke kommer til å snu i saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt