Ber om at Berlusconi stilles for retten

Statsadvokater i Milano ber om umiddelbar rettssak for statsminister Silvio Berlusconi.

Demonstrasjoner/Berlusconi

Italias statsminister Silvio Berlusconi må trolig stilles for retten etter at han angivelig skal ha kjøpt sex av ei mindreårig jente.

Foto: Francois Lenoir / Reuters/Scanpix

Statsadvokatene i Milano har ifølge Reuters lagt fram en formell begjæring om at Italias statsminister Silvio Berlusconi stilles for retten.

– Det finnes bevismateriale på at forbrytelsen ble begått, heter det i uttalelsen fra statsadvokat Edmondo Bruti Liberati.

En dommer vil nå få om lag fem dager på å behandle begjæringa, som legger ytterligere press på den 74 år gamle statslederen og hans regjering.

Berlusconi reagerer på begjøringa, og sier at statsadvokatene opptrer statsfiendtlig. Han hevder saken er et påskudd for å fjerne ham fra makta.

– Jeg kan bare si at dette er en farse, det er beskyldninger uten grunnlag. Det eneste formålet med etterforskninga er å krenke meg i media, sier han til AFP.

Kjøpte sex av mindreårig

Karima Keyek

Magedanseren Karima Keyek hevder å ha overnatta hos Berlusconi da hun var bare 17 år gammel.

Foto: GIUSEPPE ARESU / Afp

I rettssaken må statsministeren svare for sitt angivelige forhold til ei jente som er under den seksuelle lavalder. Berlusconi er anklaget for å ha betalt jenta, som skal ha vært 17 år da det skjedde, for seksuelle tjenster.

I tillegg til anklagen om å ha kjøpt sex fra jenta, beskyldes Berlusconi for å ha pressa politiet til å løslate jenta fra varetekt, der hun satt mistenkt for tyverier.

Berlusconi har flere ganger tidligere blitt beskyldt for upassende forhold til unge jenter.

Påtalemyndigheten skal ha forberedt mer enn 600 sider med bevismateriale mot Berlusconi, blant annet flere lydopptak,men selv nekter han for å ha gjort noe galt i saken. Han har imidlertid innrømmet at han tok affære da hun ble varetektsfengsla i mai.

Risikerer fengsel

Den italienske statsministeren risikerer opp ti tre års fengsel hvis han blir funnet skyldig i å ha betalt for sex med en mindreårig.

Det som han blir funnet skyldig i maktmisbruk, stiger strafferammen til åtte år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt