Ber om respekt og forståelse – Meghan Markles far sier han ikke kommer i bryllupet

Meghan Markle og Prins Harry ber om respekt og forståelse for Markles far, etter meldinger om at han ikke kommer til å delta i bryllupet lørdag.

Meghan Markle og Prins Harry

IKKE BEKREFTET: Kensington Palace har ikke bekreftet at Markle uteblir fra seremonien, men ber om forståelse.

Foto: Mark Marlow / AFP

Prins Harry og hans amerikanske forlovede Meghan Markle (37) ber om respekt for skuespillerens far.

– Dette er et dypt personlig øyeblikk for Markle i dagene før bryllupet, skriver Kensington Palace i en uttalelse mandag kveld.

Prins Harry og Meghan Markle

BRYLLUP LØRDAG: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London lørdag 19. mai.

Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

– Hun og prins Harry ber igjen om at forståelsen og respekten også gjelder Herr Markle i denne vanskelige situasjonen, skriver de videre.

Kensington Palace har imidlertid ikke bekreftet at faren har trukket seg fra bryllupet.

Spekulasjoner

Kjendisnettstedet TMZ skrev tidligere mandag at Markles far, 73 år gamle Thomas Markle, ikke ville følge datteren til alters lørdag.

Ifølge TMZ er årsaken til at 73-åringens fravær i bryllupet at han for seks dager siden hadde et hjerteinfarkt, og at det i helgen ble avslørt at han har samarbeidet med paparazzifotografer.

Bilder av Markles far, blant annet mens han sitter og leser i en bok om Storbritannia, har vært publisert i britiske medier de siste dagene. Thomas Markle sier til TMZ at han har trukket seg fra bryllupet fordi han ikke vil gjøre datteren og kongefamilien flau.

For over hundre år siden fikk det britiske kongehuset en gullkump. Gifteringene har siden blitt laget av dette gullet.

En talsperson fra Kensington Palace har ikke villet kommentere TMZ-artikkelen, skriver Reuters. Talspersonen har tidligere nektet å bekrefte om Markles far ville følge den amerikanske skuespilleren til alters.

Frem og tilbake

Tidligere denne måneden opplyste prins Harrys pressetalsmann Jason Knauf at Thomas Markle ville følge datteren opp kirkegulvet under bryllupet 19. mai, og at Markles mor også ville være til stede.

Foreldrene til Markle er skilt, og sladrepressen har skrevet mye om den vordende brudens familiesituasjon.

Markles halvbror Thomas Markle Jr. har de siste ukene sendt to åpne brev til Meghan Markle – ett der han kommer med sterke beskyldninger mot halvsøsteren, og ett der han skriver at han er såret for ikke å ha fått invitasjon til bryllupet.

Markle og prins Harry
Foto: Frank Augstein / AP

Også Markles halvsøster Samantha Grant har rast mot Markle. Etter at prins Harry sa at den britiske kongefamilien har blitt familien hans forlovede trolig «aldri har hatt», svarte Grant krast på Twitter:

– Egentlig har hun en stor familie som alltid var der med henne og for henne, skrev Grant.

SISTE NYTT

Siste nytt