NRK Meny
Normal

Ber om DNA og fingeravtrykk

Alle turistene ved feriestedet der Madeleine McCann forsvant skal ha blitt bedt om å avgi DNA og fingeratrykk.

Gerry, Amelie og Madeleine McCann på Ocean Club Resort i Portugal.
Foto: - / AFP

Britisk politi skal ha bedt om dette etter at portugisisk politi ikke klarte å identifisere flere prøver fra feriestedet, melder Sky News.

Avisen The Times skal ha fått tak i et brev som har blitt sendt ut til alle turistene som bodde på Ocean Club Resort i Praia da Luz den dagen Madeleine forsvant.

I brevet, som skal være fra kriminalinspektør Stuart Prior, forklares det at DNA-prøvene og fingeravtrykkene skal hjelpe politiet med å utelukke andre prøver som ikke har blitt identifisert.

Tiltaket skal være en rutine, og vil ikke bli lagret i noen britisk database.

Turistene skal også ha blitt spurt om bruken av mobiltelefoner i området, samt hvor de var og hvilke klær de hadde på seg den dagen Madeleine forsvant.

Britisk politi har nektet å kommentere brevet, og vil heller ikke si noe om det har blitt gjort forsøk på å avhøre turister.

Tidligere denne uken ansatte portugisisk politi en ny etterforskningssjef, etter at Goncalo Amaral fikk sparken for å kritisere sine britiske kolleger.

Les også: Sparker Madeleine-etterforsker

Amarals etterfølger, Paulo Rebelo, beordret en ny undersøkelse av leiligheten til McCann-familien. Der fant de DNA-spor og fingeravtrykk som ikke har blitt identifisert, ifølge The Times.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt