NRK Meny
Normal

Ber Iran og Syria om hjelp

Krigskameratene Tony Blair og George W. Bush er villige til å gå nye veier for å få en slutt på volden i Irak.

Tony Blair og George W. Bush
Foto: TIM SLOAN / AFP

Alt ser ut til at de nå ber Iran og Syria - land som ifølge USA ligger langs "Ondskapens akse" - om hjelp.

Nye veier

I kveld skal Bush møte en tverrpolitisk gruppe, bestående av utenrikspolitiske eksperter, som kommer til å anbefale hvilken vei USA kan og bør gå i Irak.

Men en endelig rapport kommer nok ikke i dag. Talsmann ved Det hvite hus, Tony Snow, sier ifølge nyhetsbyrået AFP at studiegrupen selv bestemmer når rapporten er klar til presentasjon.

Et av alternativene kan bli å samarbeide med Iran og Syria. I går foreslo nemlig Tony Blair å gå nye veier som innebærer å spørre Iran og Syria om hjelp til å få ned voldsbruken i Irak.

Støtter tilnærming

Blair får i dag støtte fra forsvarsminister Des Browne som, i nokså skarpe ordelag, understreker at både Syria og Iran må innse at de har et regionalt ansvar med å få til fred og stabilitet.

Klokken 21.30 i kveld holder Blair en tale, som sendes direkte her på NRK.no. I denne, som er en årlig utenrikspolitisk tale, vil et slikt samarbeid blir fremmet.

Lederne av Bush' studiegruppe for Irak, tidligere utenriksminister James Baker og demokratenes Lee Hamilton, er også tilhengere av denne tilnærmingen.

SE BLAIRS TALE DIREKTE KL. 21.30

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt