NRK Meny
Normal

Pakistan ber britiske militærinstruktører dra hjem

Pakistan har bedt Storbritannia hente hjem 20 militære instruktører, opplyser det britiske forsvarsdepartementet. Forholdet mellom Pakistan og vestlige land har forverret seg etter likvideringen av Osama bin Laden.

Pakistan

Soldater holder vakt ved en kontrollpost etter et angrep utført av opprørere langs Pakistans grense til Afghanistan i begynnelsen av juni. Pakistan har bedt Storbritannia trekke tilbake en gruppe militære instruktører fra landet, opplyste britiske myndigheter mandag.

Foto: STRINGER/PAKISTAN / Reuters

Ifølge pakistanske myndigheter bør de britiske instruktørene kalles tilbake av sikkerhetshensyn.

– Instruktørene kommer til å fortsette sin egen trening og vil være klare til å returnere når det blir anledning til det, opplyste forsvarsdepartementet i Storbritannia mandag, skriver NTB.

Det opplyses også om at tilbaketrekningen skal være midlertidig.

Også USA er blitt bedt om å kutte ned på sin militære støtte og ventes å minske antall instruktører fra 130 til under 40.

Pakistans forhold til flere vestlige land er blitt betydelig mer anstrengt etter at al-Qaida-lederen Osama bin Laden ble likvidert av amerikanske styrker i Pakistan i mai.

Pakistan opplever likvideringen som et angrep på landets suverenitet, skriver BBC News.

– Storbritannia har blitt bedt om å trekke tilbake noe av vårt treningspersonell på midlertidig basis av den pakistanske regjeringen, på grunn av sikkerhetshensyn.

– Vi sørger for treningsstøtte etter invitasjon fra den pakistanske regjering, og tar i mot deres råd når det gjelder disse tingene, sier en talsmann for den britiske regjeringen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt