NRK Meny
Normal

Ber alle Ebay-kunder om å bytte passord

Auksjonsnettstedet Ebay ber alle kundene sine om å bytte passord etter et hackerangrep mot selskapets enorme kundedatabase.

Ebay

Hovedkvarteret til Ebay i San Jose, California.

Foto: HECTOR MATA / Afp

Ebay opplyser at angrepet skjedde mellom slutten av februar og begynnelsen av mars i år, og at hackerne fikk tilgang ved å skaffe seg innloggingsinformasjonen til ansatte.

Databasen inneholdt navn på kunder, epost- og bostedsadresser, fødselsdatoer, telefonnumre og krypterte passord, opplyser Ebay.

Ebay regnes for øyeblikket som verdens 24. mest besøkte nettsted, og ifølge The Guardian hadde databasen informasjon om opptil 233 millioner kunder.

Selskapet skal først ha blitt oppmerksomme på sikkerhetssvikten for to uker siden, og oppfordrer nå alle kunder til å bytte passord.

Kunder som bruker samme innlogging på flere nettsteder bør også endre disse.

– Etterforskes aggressivt

I en pressemelding understreker Ebay at det foreløpig ikke er noen tegn til at hackerne har fått tak i kredittkortinformasjon eller andre finansielle opplysninger.

Den personlige informasjonen om kundene kan imidlertid vise seg å være av stor verdi for potensielle ID-tyver.

«Selskapet har i samarbeid med politiet og sikkerhetseksperter innledet en aggressiv etterforskning av saken,» skriver Ebay.

Ebay eier også betalingstjenesten Paypal, men påpeker at denne informasjonen lagres separat og kryptert.

I april ble et gigantisk sikkerhetshull avdekket etter å ha vært vidåpent i to år. Feilen fikk navnet «Heartbleed», og fikk mange av verdens største nettsteder til å be alle kundene sine om å bytte passord. Ebay ble ikke rammet.

Les: – Svindlere har hatt mulighet til å loppe kontoer i to år
Les: – For hver dag som går uten at sikkerhetshullet tettes, øker tyverifaren

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt