NRK Meny
Normal

Beordret gjengvoldtekt av 20-åring

13 personer er arrestert i forbindelse med en ny gjengvoldtekt i India.

Demonstrasjon mot voldtekt i India

Demonstrasjonene i India har pågått siden gjengvoldtekten på en buss i New Delhi i 2012. Her fra Kolkata tidligere denne måneden.

Foto: DIBYANGSHU SARKAR / Afp

Voldtekten skal ha blitt beordret av en skinndomstol i Vest-Bengal, skriver BBC.

Det lokale stammerådet kvinnens landsby skal ha vært misfornøyd med 20-åringens valg av kjæreste, en mann fra nabolandsbyen i Birbhum-distriktet.

– Forholdet hadde vart i nesten fem år. Da mannen besøkte kvinnen mandag for å fri til henne, ble han oppdaget av innbyggerne, som organiserte en skinndomstol, sier politisjef C. Sudhakar til BBC.

Rådets leder bestemte at paret skulle straffes med en bot på 25.000 rupi, nesten 2500 kroner. Forbrytelsen var å «være forelsket».

Les også: 706 voldtektssaker anmeldt – én endte med domfellelse

Hadde ikke råd til å betale bot

Mannen betalte, mens kvinnens familie ikke hadde råd. Da skal rådets leder ha beordret voldtekten, og bedt gjerningsmennene om å «ha det gøy» med henne, sier Sudhakar.

Rådets leder er en fjern slektning av kvinnen, og er blant de 13 som er arrestert etter at kvinnens familie anmeldte saken onsdag.

Kvinnen er innlagt på sykehus. Tilstanden er kritisk.

Indiske myndigheter har strammet inn lovverket for å få bukt med vold mot kvinner, og den mye omtalte gjengvoldtekten på en buss i New Delhi i 2012 har ført til en rekke protester.

Likevel har det fortsatt å komme en rekke anmeldelser av gjengvoldtekter, og myndighetene regner med at mørketallene er store.

Les: Menneskejakt etter gruppevoldtekt i India
Les: Voldtekter i India skremmer kvinnelige turister
Les: Dansk kvinne gjengvoldtatt i India

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt