Supporter slått med batong foran sønnen

Portugisiske myndigheter har startet etterforsking, etter at en video som angivelig viser politivold utenfor stadion der Benfica vant ligamesterskapet søndag, har vakt stor oppsikt.

Fotballsupportere i Matosinhos i Portugal mener de ble utsatt for overdreven maktbruk fra politiet.

SE VIDEO: Jose Magalhaes blir slått med batong og lagt i bakken av politiet. Han mener volden var uprovosert, mens politiet hevder Benfica-supporteren spyttet og nektet å gjøre som han fikk beskjed om.

Mens vitner ser på i vantro, blir en mann slått og lagt i bakken foran sine to barn, melder nyhetsbyrået AP.

Videoen viser at mens gutten roper «far», slår politiet mannen med en batong. Også barnas bestefar ble slått av politiet, da han forsøkte å gå imellom.

Hendelsen skjedde utenfor Guimaraes stadion nord i Portugal, like etter finalekampen.

Trengsel på stadion

Jose Magalhaes har forklart at han forlot stadion tidlig, sammen med sine to sønner på ni og 13 år og deres bestefar (66).

Etterforsker politivold etter Benfica-kamp

En politimann holder gutten, mens faren hans blir slått av politiet.

Foto: Delfim Machado / Ap

Etterforsker politivold etter Benfica-kamp i Portugal

Jose Magalhaes blir holdt fast av to politimenn etter det han mener var et umotivert angrep fra politiet, etter finalen mellom Benfica og Gimaraes i Portugal søndag 17. mai.

Foto: Delfim Machado / Ap
De hadde på seg Benfica-trøyer og politiet lot dem gå tidlig fordi barna ble fanget opp i trengselen blant feirende tilskuere på stadion.

Mens rivaliserende supportere blir holdt igjen inne på arenaen for å unngå sammenstøt i gatene rundt, er familien på vei bort fra området skriver den britiske avisen The Daily Mail.

Videoen viser sammenstøtet med politiet, der Magalhaes mener han ble angrepet uten grunn.

Etter en kort ordveksling blir guttene vitne til at deres far blir lagt i bakken av politiet.

En politimann i opprørsutstyr holder den gråtende niåringen igjen, mens faren blir slått gjentatte ganger med en batong.

Etterforskes for politivold

Etter at saken har fått stor oppmerksomhet i nasjonale og internasjonale medier, har politiet uttalt at Magalhaes spyttet på politimennene, og nektet å adlyde dem. Dette avviser mannen.

Han har forklart at politiet stoppet ham og spurte hvorfor han hadde tatt med barn på en kamp han viste kunne ende i supporterbråk.

Magalhaes sier selv at han svarte at de burde være mer bekymret for folk inne i trengselen på stadion, noe som førte til at politimannen gikk til angrep.

Myndighetene har nå startet etterforskning, for å finne ut om de involverte fra politiet misbrukte makten sin da de la mannen i bakken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt