NRK Meny
Normal

Belgisk politi jakter denne mannen etter Paris-terroren

Mohamed Abrini (30) etterlyses internasjonalt for å ha vært delaktig i terrorangrepene i Paris. Overvåkingsbilder viser ham og terrormistenkte Saleh Abdeslam på en bensinstasjon på veien mot Paris bare to dager før terrorangrepene.

Bilde av Mohamed Abrini på en bensinstasjon

ETTERLYSES: Mohamed Abrini ble sett på en bensinstasjon langs veien mot Paris to dager før terrorangrepene. Ifølge belgisk politi ble bilen han kjørte, brukt i angrepene.

Foto: Belgian Federal Police / NTB scanpix

– To dager før angrepene i Paris, 11. november ved 19-tiden, ble Saleh Abdeslam filmet på en bensinstasjon i Ressons i Frankrike langs motorveien til Paris, sammen med en person som vi har identifisert som Mohamed Abrini, heter det i en uttalelse fra den belgiske statsadvokaten.

Ifølge statsadvokaten kjørte Abrini da en Renault Clio som to dager senere ble brukt i terrorangrepene.

«Farlig og trolig bevæpnet»

Bilde av Mohamed Abrini som belgisk politi har gitt ut

«FARLIG»: Belgisk politi har gitt ut dette bildet av Mohamed Abrini. Han er nå etterlyst internasjonalt.

Foto: Ap

Belgia har nå utstedt en internasjonal arrestordre mot Abrini.

Politiet beskriver ham som farlig og trolig bevæpnet. Dersom noen ser ham, blir de bedt om å kontakte politiet umiddelbart og ikke gripe inn selv.

Ifølge nyhetsbyrået AFP var bilen Abrini ble sett kjørende på bensinstasjonen, en av tre belgisk-registrerte biler som ble brukt i forbindelse med terrorangrepene, og som var leid av Saleh Abdeslams bror, Brahim Abdeslam.

Brahim Abdeslam sprengte seg selv i luften utenfor en bar i Paris.

Også Saleh Abdeslam er etterlyst internasjonalt. Politiet mener han er den eneste av angriperne som overlevde Paris-terroren.

– Hovedmann planla nytt angrep 18. eller 19. november

Abdelhamid Abaaoud foran et IS-flagg

HOVEDMANN: Abdelhamid Abaaoud, den antatte hjernen bak terrorangrepene i Paris, planla et nytt selvmordsangrep den dagen han ble drept i en politiaksjon utenfor Paris.

Foto: HANDOUT / Reuters

Den antatte hovedmannen bak terrorangrepene, Abdelhamid Abaaoud, ble drept i en storstilt aksjon mot en leilighet i Saint-Denis like utenfor Paris onsdag i forrige uke.

Franske myndigheter sa etter aksjonen at de hadde avverget et nytt angrep, og at de antatte terroristene som ble pågrepet eller drept i aksjonen, hadde planlagt et nytt terrorangrep rettet mot finansdistriktet La Défense i Paris.

I dag opplyser den franske statsadvokaten François Molins at Abdelhamid Abaaoud hadde planlagt et angrep den dagen politiet aksjonerte.

– Abaaoud hadde planlagt et nytt terrorangrep, et selvmordsangrep, onsdag 18. eller torsdag 19. november ved La Défense, sier Molins, ifølge Le Soir.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt