NRK Meny
Normal

15 nye terrorpågripelser i Belgia

Belgisk politi har arrestert ytterligere 15 personer som skal være involvert i verving av personer til krigsførsel mot vestlige styrker i Afghanistan og Irak.

Terrorpågripelser i Belgia

En mistenkt blir hentet av politiet under terroraksjonen i Antwerp i Belgia tidligere i dag.

Foto: Ap

Pågripelsene skjedde bare timer etter at ti personer ble pågrepet i Belgia, Nederland og Tyskland , siktet for å ha planlagt terrorangrep i Belgia.

LES: – Planla å angripe nasjonalforsamlingen i Berlin
LES: Halve Norge frykter terrorangrep

17 husransakelser

Politiet utførte 17 husransakelser over hele Brussel tirsdag ettermiddag, opplyser belgisk påtalemyndighet. Operasjonen hadde som mål å «løse opp en gruppe med terroristkarakter».

Arrestasjonene skal komme som en del av en større etterforskning på internasjonal jihadisme, forteller belgiske påtalemyndigheter til nyhetsbyrået AFP.

Granskningen har pågått i flere måneder av belgiske myndigheter i den nordlige byen Antwerpen, og har hatt fokus på rekruttering til terror, fremtidige «jihadister» og finansiering av tsjetsjenske terrororganisasjoner.

Målet ikke kjent

Det eksakte målet for den planlagte terroraksjonen skal ikke være kjent, men ifølge politiet er det klart at det dreide seg om en aksjon mot Belgia.

Flere andre skal ha blitt arrestert i forbindelse med etterforskningen de siste månedene, forteller belgiske myndigheter. De skal ha blitt arrestert i Spania, Marokko og Saudi Arabia.

LES OGSÅ: Verdens mest terrorutsatte land

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt