NRK Meny
Normal

Belgia tror IS har sendt nye krigere til Europa

Belgiske myndigheter har mottatt informasjon som tyder på at IS har sendt flere potensielle angrepsmenn til Belgia og Europa. De definerer faren for et angrep som «sannsynlig» og «mulig».

Paul Van Tigchelt

OCAM-leder Paul Van Tigchelt sier organisasjonen har mottatt signaler om at såkalte IS-krigere skal ha blitt sendt til Europa.

Foto: NICOLAS MAETERLINCK / Afp

Det sa Paul Van Tigchelt fra OCAM, som vurderer trusselnivået i Belgia, på en pressekonferanse tirsdag.

– Etterforskningen er intens og har gjort store fremskritt. Men faren er ikke blitt mindre, sa han uten å gi flere detaljer.

OCAM skal ha mottatt signaler om at såkalte IS-krigere skal ha blitt sendt til Europa.

Mener terrorcella er slått tilbake

Belgiske myndigheter tror etterforskningen av angrepene 22. mars har ført til at terrorcella som sto bak, er kraftig slått tilbake.

Likevel har OCAM besluttet å holde trusselnivået på nivå 3, som er nest høyeste nivå. Det betyr at faren for et angrep defineres som «sannsynlig» og «mulig».

Tirsdag sa Europol-sjef Rob Wainwright at fem briter som er pågrepet for terrorvirksomhet, hadde en viktig rolle i nettverket bak angrepene i Paris og Brussel. Han sier han ikke er sikker på at alle gjerningsmennene bak angrepene er tatt.

44 fremdeles på sykehus

Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) sier det er den som sto bak angrepene som krevde 32 menneskeliv på flyplassen og metroen i den belgiske hovedstaden.

En måned etter angrepene ligger fremdeles 44 mennesker på sykehus. 24 av dem trenger intensiv behandling, opplyser Alain Lefèvre, direktøren for det nasjonale krisesenteret i landet.

Etterforskerne håper å være ferdig med identifiseringsarbeidet av de drepte i løpet av denne uka.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt