NRK Meny
Normal

Belgia i sorg

– Dette er en ny svart dag for Belgia, sier leder for Vallonia-regionen, Elio Di Rupo, til The Times.

Sju år gamle Stacy Lemmens og ti år gamle Nathalie Mahy, som forsvant den 9. juni, ble onsdag funnet drept etter en 18-dagers leteaksjon.

Innbyggerne i området jentene ble funnet forsøkte torsdag å forstå det uforståelige:

– De tok lille Stacy. Hele nabolaget er i sjokk, sier Nadine Hartmann med tårer i øynene.

– Jeg er sjokkert. Dutroux var alle foreldres verste mareritt, og jeg ba for at det ikke skulle skje igjen. Jeg kan ikke tro at det har skjedd, sier Joëlle Van Lierde, som arbeider som lærer i byen Liège.

Obduksjonen ferdig

Obduksjonen av de to ble ferdig onsdag bekrefter statsadvokat i Liège, Anne Bourguignont. Men hun avviser å si noe om resultatene. De to belgiske avisene Le Soir og La Dernière Heure skriver torsdag at en av jentene ble funnet med klærne delvis fjernet og med skader etter slag, noe som ifølge avisene kan tyde på at hun er utsatt for et seksuelt overgrep.

Myndighetene har siktet en mann ved navn Abdellah Ait Oud for å ha bortført de to pikene, men de innrømmer at de ikke har funnet noe bevis som knytter Oud til saken.

Samme dag som jentene ble funnet, fikk den belgiske avisen De Telegraaf et brev med opplysninger om hvor likene lå. Brevet var sendt fra en anonym avsender.

Brevet var poststemplet tirsdag i den nederlandske byen Rotterdam og inneholdt to veikart, hvert av dem var merket med «X» på stedet der avsenderen skrev at Stacy og Nathalie sannsynligvis ville bli funnet. Jentene ble imidlertid funnet nesten to kilometer fra stedet som var avmerket på kartet.

Flere gjerningsmenn?

Den belgiske avisen Le Soir spekulerer på om det kan ha vært flere drapsmenn involvert. Avisen spekulerer også på om jentene kan ha blitt plassert på funnstedet etter at letemannskapene første gang lette i området. Letemannskapene skal nemlig i de første dagene etter at jentene ble meldt savnet ha lett på stedet der Stacy Lemmens ble funnet og skal til og med ha løftet på metallplatene hun lå gjemt under

Belgias statsminister Guy Verhofstad sendte i en TV-tale sine kondolanser til jentenes foreldre og takket politiet for deres arbeid.

– Nyheten om denne oppdagelsen vekker en følelse av avsky, sorg og avmakt i alles hjerter. Det er umulig å forstå hva som får noen til å gjøre slike ting, sier statsministeren.

Kronprins Phillippe avbrøt en planlagt reise til Moskva etter nyheten om at jentene var funnet drept.

– Som foreldre selv ønsker vi å uttrykke vår medfølelse med foreldrene, sa kronprins Phillippe til journalister i Moskva.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt