NRK Meny
Normal

Belgia åpner terroretterforskning

Minst fem personer er arrestert i Brüssel i forbindelse med terrorangrepene i Paris. Myndighetene åpner nå terroretterforskning.

Politiaksjon i Molenbeek i Belgia

AKSJON: Politiet i Belgia gjennomførte lørdag en aksjon mot flere mistenkte i Paris-angrepene. Fem arrestasjoner ble gjort i nabolaget Molenbeek vest i Brüssel.

Flere av de arresterte er mistenkt for å være involvert i terrorangrepene i Paris fredag kveld. En av dem mistenkes for å ha vært i Paris dagen angrepene skjedde.

Belgias statsminister Charles Michel bekrefter arrestasjonene til TV-kanalen RTL lørdag. Ifølge avisa Le Soir er en av dem som ble pågrepet i Brussel, fransk statsborger.

Den belgiske avisa Dernière Heure sier de har kilder på at tre av terroristene skal ha vært fra Belgia. En leiebil som ble funnet i nærheten av konsertlokalet Bataclan, skal ha hatt belgiske skilter.

Denne bilen kan knyttes til flere av de arresterte.

Molenbeek aksjon

BESLAGLAGT: En bil blir beslaglagt under politiaksjonen i Molenbeek vest i Brüssel lørdag kveld. Belgias justisinister Koen Geens har sagt til RTBF at arrestasjonene er i sammenheng med en belgisk leiebil som ble sett i nærheten av Bataclan-lokale hvor 89 mennesker ble drept under Paris-angrepene.

Foto: JAMES ARTHUR GEKIERE / Afp

Frykt i landet

Arrestasjonene skjer bare måneder etter at det ble kjent at det kan ha vært forbindelser i Belgia til angrepene mot satirebladet Charlie Hebdo tidligere i år.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er det dermed frykt i landet for at Belgia er i ferd med å bli et sentrum for militante ekstremister.

Belgia har den høyeste andelen fremmedkrigere i Syria og Irak, ifølge offentlige kilder.

Minst to belgiere ble drept i angrepene fredag kveld, der minst 129 personer mistet livet.

Opptak fra belgisk TV viser sivilt kledd politi som peker på en mann med maskingevær og holder han nede med bind for øynene. Mannen beskrives av vitner som "normalt utseende" og uten skjegg.

Uro i Europa

Angrepene har også ført til økte sikkerhetstiltak i andre europeiske land.

På Gatwick Airport i London ble det dramatisk lørdag. En 41-år gammel franskmann ble pågrepet på flyplassen i forbindelse med at en "våpenlignende gjenstand" ble funnet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hele nord-terminalen på flyplassen ble evakuert.

Et Air France-fly ble også evakuert på Schipol-flyplassen i Amsterdam på grunn av trusler på twitter. Flyet ble ransaket, men ingenting mistenkelig ble funnet.

Britain Gatwick

EVAKUERT: Passasjerer på Gatwick flyplass i London venter på svar etter at hele nord-terminalen ble evakuert i formiddag. En mystisk pakke med en våpenlignende gjenstand ble funnet.

Foto: Stefan Rousseau / Ap

Les også: Oversikten over de angrepne stedene i Paris
Les også: – Terroristene var ungdommer

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt