NRK Meny
Normal

Beijing: – Skummel utkledning forbudt

Politiet i Beijing advarer folk mot å bruke Halloween-utkledning på T-banen. Personer med skumle klær og sminke risikerer å bli arrestert.

En kinesisk kvinne feirer Halloween i Wuhan

Denne kinesiske kvinnen må fjerne sminke og utkledning om hun i disse dager vil ta T-banen i Beijing

Foto: CHINA DAILY / Reuters

Begrunnelsen for forbudet er at skremmende Halloween-bekledning på T-banen kan føre til panikk, skriver Reuters og siterer den statlige avisa Beijing News.

Forbudet er en av flere begrensninger som påføres byens befolkning på grunn av APEC-toppmøtet som går av stabelen lørdag.

På tå hev

Den kinesiske hovedstaden er på tå hev når landet skal være vertskap for det største internasjonale arrangementet siden De olympiske leker i 2008.

– Politiet ber folk om ikke å kle seg i merkelige klær eller bruke nifs sminke fordi det kan føre til folkeansamlinger og skape trøbbel, heter det i avisen.

I tillegg til T-baneforbudet blir mange av gatene i byen sperret og trafikken nøye kontrollert opp mot APEC møtet, der ledere fra 21 asiatiske nasjoner og land i Stillehavet møtes for å utvikle økonomiske og politiske samarbeid.

Politiet har i henhold til avisen makt til å arrestere dem som forstyrrer ro og orden.

Lite utbredt

– Dersom kaoset er alvorlig og fører til panikk eller truer offentlig sikkerhet, så vil politiet håndtere situasjonen i henhold til loven, skriver avisen.

Halloween er lite utbredt i Kina. Vestlige feiringer som for eksempel julehøytiden er ofte markert av middelklassen, men uten religiøse overtoner.

Beijings befolkning har fått en uke ferie i perioden som APEC-møtet pågår. Skolene stenges, bruken av private biler begrenses, og reisebyråene oppfordres til å gi spesialtilbud til reisende.

Mindre trafikk i byen skal rense den forurensede luften slik at de tilreisende deltakerne på APEC-møtet får blå himmel under besøket.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt