Begge terroristene etter prestedrapet i Frankrike identifisert

Franske myndigheter har formelt identifisert den andre terroristen som deltok i kirkeangrepet i Normandie tirsdag.

Abdel Malik Petitjean og Adel Kermiche

IS har publisert et en video som viser Abdel Malik Petitjean (t.v.) og Adel Kermiche som sverger troskap til terrororganisasjonen. Videoen ble publisert onsdag, men er ikke datert.

Foto: AP

En kilde hos påtalemyndigheten sier til AFP at terroristen heter Abdel Malik Petitjean, og at i likhet med Adel Kermiche, som også deltok i angrepet, er 19 år.

De to unge mennene stormet inn i kirken i Saint-Étienne-du-Rouvray under morgenmessen tirsdag og drepte presten ved alteret. De tok også et fåtall personer, som befant seg i kirken, som gisler, før begge ble drept av politiet idet de kom ut på kirketrappen.

Sverget troskap til IS

Før angrepet skal de to 19-åringene ha sverget troskap til IS i en video som onsdag ble publisert av Amaq, IS sitt nyhetsbyrå.

Videoen viser to unge menn med et IS-banner. En av dem sverger troskap til IS' leder Abu Bakr al-Baghdadi på arabisk, men med en sterk ikke-arabisk aksent, skriver NTB.

Ifølge kilden hos påtalemakten var Petitjean ikke tidligere straffedømt, og politiet hadde verken fingeravtrykk eller DNA av mannen i sine arkiver – noe som førte til at det tok lengre tid å identifisere ham enn Kermiche.

Politiet tok DNA-prøver av moren for å identifisere ham.

Men politiet hadde likevel kjennskap til Petitjean, som skal ha prøvd å ta seg inn i Syria via Tyrkia i juni.

Onsdag sa politiet at de fant Abdel Petitjeans ID-kort under en ransaking hjemme hos Kermiche.

Kilder med nær kjennskap til etterforskningen sier at fransk antiterrorpoliti fikk en advarsel bare fire dager før angrepet om at en person snart ville utføre et terrorangrep i Frankrike.

Advarselen skal ha inneholdt et bilde av en person som skal ha hatt sterke likhetstrekk med Malik, skriver NTB.

SISTE NYTT

Siste nytt