BBC: Politiet vet hvem gjerningsmennene er

Britisk politi vet nå identiteten til de antatte gjerningsmennene bak terrorangrepet i London, melder BBC.

London's Metropolitan Police Commissioner Cressida Dick, arrives at a passing-out parade at the Metropolitan Police Academy in London

Politisjef Cressida Dick hyller nødetatene for rask reaksjon da angrepet ble meldt inn lørdag kveld. Det tok åtte minutter til angriperne var skutt og drept av politiet.

Foto: Hannah Mckay / Reuters

Britisk politi har slått fast identiteten til de tre antatte gjerningsmennene etter terrorangrepet i London sentrum lørdag kveld, men det er ikke sannsynlig at navnene blir offentliggjort enda, melder BBC.

Sju personer er nå bekreftet døde og 48 skadd, i angrepet som ble utført med bil og kniv. Først på London Bridge og deretter Borough Market, hvor de tre terroristene ble skutt og drept av politiet åtte minutter etter at meldingen kom inn.

Metropolitan Police-sjefen Cressida Dick orienterte like før klokka 11 om det siste i etterforskningen av lørdagens terrorangrep i London.

– Vi tror hendelsen er under kontroll nå, men det er fortsatt store områder som er sperret av. Vi må gjennomsøke det ordentlig, sier Dick.

Politiet tror så langt at de ikke var flere gjerningsmenn enn de tre som ble skutt og drept.

– Men vi må forsikre oss om dette. Vi må også finne ut om det var andre som hjalp til eller bisto angrepet mot noen måte, sier Dick.

På spørsmål om hun kjenner identiteten til de antatte gjerningsmennene, svarte hun nei.

– Vi jobber med å identifisere dem og finne ut hvor de kommer fra, sier hun.

Cressida Dick anmodet byens befolkning om å fortsette livene som normalt, og ikke «overreagere».

– Det siste vi trenger er at folk overreagerer eller tar ut frustrasjonene sine på andre folk, sier hun.

SISTE NYTT

Siste nytt