Hopp til innhold

BBC: – Bomben lå i lasterommet

Britisk etterretning tror at det var en bombe i lasterommet som forårsaket flystyrten på Sinaihalvøya.

Rydder etter styrt

Egyptiske soldater samler sammen personlige eiendeler etter flystyrten i Sinai.

Foto: Uncredited / Ap

Ifølge BBC har britiske etterforskere ikke utelukket at styrten skyldes en teknisk feil, men de mener det er lite trolig.

Etterforskerne mener det er mer sannsynlig at noen med tilgang til flyets bagasjerom har lagt en bombe der like før flyet tok av.

224 mennesker mistet livet i flystyrten, som en militant islamistgruppe hevder å ha forårsaket.

Har stanset flyginger

Britiske myndigheter stanset alle flyginger til og fra Sharm el-Sheikh, etter å ha mottatt ny etterretningsinformasjon basert på avlytting av kommunikasjon mellom militante islamister på Sinaihalvøya, melder den britiske kringkasteren.

USAs president Barack Obama sier de «ser veldig alvorlig på at det kan ha vært en bombe om bord» på det russiske flyet som styrtet i Egypt.

Verken USA eller Storbritannia deltar imidlertid i etterforskningen etter flystyrten. Den ledes av Egypt og Russland, som begge har advart mot å spekulere og nekter for at det er funnet beviser for en terroraksjon.

Egypt insisterer på at sikkerheten ved landets flyplasser følger internasjonale standarder, til tross for den økte bekymring for at en bombe skal ha blitt smuglet om bord.

SISTE NYTT

Siste nytt