NRK Meny
Normal

BBC vil ikke spille protestlåt om Theresa May

En låt som omtaler Theresa May som en løgner, topper listene i Storbritannia. Fredag demonstrerte briter utenfor BBC fordi kringkasteren ikke vil spille sangen.

Demonstranter utenfor BBC

Flere møtte opp utenfor BBC fredag for å demonstrere mot at kringkasteren ikke vil spille protestlåten «Liar, Liar».

Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Låten «Liar, Liar» har slått an blant britene bare dager før parlamentsvalget 8. juni. Låten, som er en remiks signert bandet Captain SKA, ligger øverst på Amazons UK-liste over mest nedlastede sanger, og som nummer to på iTunes britiske hitliste.

Låten omtaler britenes statsminister som en løgner.

Låten "Liar, liar" er en protest mot statsminister Theresa May.

«»

Brudd med BBCs regler

I videoen til «Liar, Liar», som er sett rundt 1,8 millioner ganger, anklages Theresa May blant annet for å neglisjere fattigdommen i Storbritannia og la skoler forfalle.

Låten ble publisert sist fredag, og den har rukket å bli en hit på tross av at BBC ikke spiller den i sine radiosendinger.

Ifølge den den britiske allmennkringkasteren bryter det med deres etiske retningslinjer å spille låten, skriver Reuters.

– Vi forbyr ikke sanger eller artister, men våre retningslinjer tilsier at vi skal være politisk nøytrale, og akkurat nå er Storbritannia midt inne i en valgperiode. Derfor kommer vi ikke til å spille sangen, sier en talsperson for BBC Radio 1.

Forklaringen godtas ikke av alle. Fredag møtte flere titalls personer opp foran BBC i London for å protestere. De ble akkompagnert av Captain SKA som fremførte låten live.

Captein SKA opptrer ved BBCs hovedkontor i London

Bandet Captain SKA fremførte låten "Liar, liar" live foran demonstranter ved BBC fredag.

Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Annenhver brite misfornøyd

I en fersk meningsmåling gjengitt i The Independent, svarer 50 prosent av de spurte at de er misfornøyde med statsminister Theresa May, mens 43 prosent sier de er fornøyde. Dette er den laveste scoren hun har fått så langt.

Samtidig øker populariteten til Labour-leder Jeremy Corbyn.

Målingen kommer i slutten av en tøff uke for statsministeren, som blant annet har blitt kritisert for ikke å ha deltatt i en partilederdebatt.

– De siste to ukene med valgkamp har ført til et fall i populariteten til May, mens Labour gjør det bedre, sier Gideon Skinner, forsker ved Ipsos MORI til The Independent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt