Flere savnet etter at to turistbåter med over 130 passasjerer kantret i Thailand

To turistbåter med over 130 passasjerer har kantret utenfor Phuket. En person er funnet død, og 53 er savnet.

Båtulykke Thailand

REDDET I LAND: På grunn av dårlig vær havnet flere turister i vannet utenfor Phuket torsdag. Her reddes turistene i land av det lokale politiet.

Foto: Phuket Department of Disaster Prevention and Migration

Den store redningsaksjonen utenfor den populære ferieøyen Phuket, sør i Thailand, er nå avsluttet. Arbeidet fortsetter fredag, melder AFP.

Lokale fiskere, politi og redningsarbeidere har i flere timer arbeidet med å redde turistene etter at to båter med til sammen over 130 passasjerer, kantret torsdag.

Ifølge AP skal den ene båten ha fraktet 97 turister, først og fremst kinesiske.

Da redningsaksjonen ble avsluttet, var en person funnet omkommet. 53 er fremdeles savnet, opplyser guvernør i Phuket, Norraphat Plodthong, til AFP.

– Utenriksdepartementet er kjent med at to turistbåter har kantret utenfor Phuket i Thailandm skriver pressetalsperson i UD, Guri Solberg, i en e-post til NRK.

Ifølge Solberg er den norske ambassaden i Bangkok i kontakt med lokale myndigheter. De arbeider nå med å skaffe oversikt over situasjonen. Om hvorvidt nordmenn er berørt eller savnet.

Turistbåt, Thailand

REGNTID: Sterk sjø og mye vind gjør redningsarbeidet vanskelig.

Foto: Phuket Department of Disaster Prevention and Migration
Turistbåt Thailand

STERK SJØ: Myndighetene skal ha advart mot sterk sjø, og vurderer nå om de vil nedlegge et forbud mot å ferdes på sjøen.

Foto: Phuket Department of Disaster Prevention and Migration

Skal ha advart mot sterk sjø

Det er sterk sjø i området. Lokale myndigheter skal på forhånd ha sendt ut en advarsel om at det vil være mye regn og sterk vind fremover. De vurderer nå om de vil nedlegge et forbud mot å ferdes på sjøen, ifølge AP.

Den ene båten skal ha hatt 97 passasjerer om bord, hvorav flesteparten er kinesiske turister. Det lokale politiet meldte først at 90 skal ha blitt reddet opp fra havet, og at sju var savnet.

Nå sier myndighetene at en person er funnet omkommet, mens 53 fremdeles er savnet. De øvrige som var om bord, er reddet opp av sjøen.

Den andre båten, som kantret nær Koh Mai Thon sørøst for Phuket, skal ha hatt både kinesiske og europeiske turister om bord, 39 totalt.

Ifølge AP skal alle ha blitt reddet og fraktet tilbake til land.

Båtulykke Thailand

STOR OPERASJON: Flere etater og frivillige er involvert i redningsarbeidet. Samtlige ambulanser i området står klare i Chalong Bay for å ta imot turistene, ifølge AP.

Foto: Kritsada Muenhawong / AFP

Skal være barn om bord

The Phuket News melder at det skal ha befunnet seg flere barn om bord på båtene.

Redningsarbeidet ble satt raskt i gang, men skal ha vært krevende grunnet storm og sterk sjø.

Bangkok Post melder at ytterligere to russiske turister skal ha blitt reddet torsdag etter at de kjørte vannscooter utenfor Koh Racha, en øy sør for Phuket.

Båtulykke Thailand

KANTRET: To båter kantret utenfor Phuket i Thailand torsdag. Kantringene skjedde ikke i samme område.

Foto: Kritsada Muenhawong / AFP

Presidentvalget kort forklart

Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Kan Biden slå Trump?

SISTE NYTT

Siste nytt