NRK Meny
Normal

Båtflyktning nummer 50.000 har gått i land i Italia

Tallet på mennesker som så langt i år har ankommet Italia båtveien over Middelhavet har passert 50.000 mennesker. Flere italienske byer sier nå nei til å ta imot flere dersom de ikke får mer penger.

Båtflyktninger utenfor Italia

RUNDET 50.000: En ny gruppe mennesker ble tatt hånd om av den italienske kystvakten i dag.

Foto: - / Afp

Bare det siste døgnet har 4000 mennesker ankommet søritalienske havner etter å ha drevet rundt i overfylte båter i Middelhavet.

Det svenske fartøyet Poseidon berget i dag rundt 300 mennesker nord for Libyas hovedstad Tripoli, ifølge nyhetsbyrået TT.

Samtidig skal også britiske, spanske og italienske skip være på vei til flere redningsoppdrag. Den italienske kystvakten har plukket opp ti nødmeldinger fra båter i Middelhavet søndag, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Tikkende bombe

Med de siste ankomne har tallet på mennesker som er reddet og satt i land i Italia så langt i år passert 50.000.

Den siste kontingenten har på ny skapt opphetet politisk debatt i Italia.

Regionspresident i Lombardia varslet i dag at han til uken vil be de underliggende regionslederne om å ikke ta imot flere flyktninger fordi han mener den økonomiske smertegrensen er nådd etter regional budsjettinnsparinger.

Han får støtte av den ferske regionspresidenten i Liguria, Giovanni Maroni og Luca Zaia, regionpresident i Veneto.

– Dette er en tikkende bombe. De sosiale spenningene er ute av kontroll, sier Zaia.

1800 druknet

Flyktningstrømmen er nå 10 prosent høyere enn den var på samme tid i fjor, og det like før man går inn i høysesongen. Da sommeren var på hell i fjor hadde totalt 170.000 mennesker gått i land i Italia.

Landets flyktningmottak hvor 80.000 mennesker nå oppholder seg, er på bristepunktet.

Ikke alle er så heldige at de kommer seg tørrskodd i land. Så langt i år har 1800 mennesker druknet i forsøket på å ta seg over Middelhavet, inkludert 800 som omkom i april i den største maritime ulykken i havområdet siden andre verdenskrig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt