Båt med 550 flyktninger kantret

Bedre vær i Middelhavet gjør at flere båtflyktninger begir seg ut på den farefulle ferden til Europa i elendige båter. For mange går det fryktelig galt

I en stor gammel fiskebåt tok 550 migranter sjansen på å krysse Middelhavet. Utenfor kysten av Libya gikk det galt.

Det italienske marineskipet Bettica så at den overfylte båten hadde problemer. Men da den nærmet seg fikk flere av flyktningene panikk.

Mange av passasjerene flyttet seg over på samme side slik at båten gikk rundt. I en dramatisk redningsaksjon, der flere marineskip og helikopter deltok, forsøkte redningsmannskapene å redde så mange som mulig ved å kaste ut redningsvester og gummibåter.

Heldigvis ble de fleste av de 550 båtflyktningene reddet opp av sjøen. Minst fem av dem som var om bord i den gamle fiskebåten omkom da den veltet.

Italy Migrants

Her kantrer båten med 500 båtflyktninger ombord.

Foto: Ap

Flere reiser ved bedre vær

Men historien fra kysten utenfor Libya er bare en av mange historier om redningsaksjoner i Middelhavet de siste dagene.

Italienske myndigheter sier de har registrert mange flere båter som ankommer landet nå som været har blitt varmere og sjøen roligere. Kystvakten i landet opplyser til Reuters at over 5000 båtflyktninger har blitt reddet bare mandag og tirsdag denne uken. Myndighetene frykter flere vil ta sjansen på den farefulle ferden når sommeren nærmer seg, og været er enda mer stabilt.

De siste to årene har over 320.000 båtmigranter ankommet Italia. Anslagsvis 7000 døde i forsøket på å nå Europa, ifølge International Organization for Migration.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt