Båt krasjet i boligblokk i Sverige

Beboerne i en boligblokk i Kungsör i Sverige måtte fredag evakueres etter at en motorbåt krasjet inn i den.

Motorbåt kræsjet inn i boligblokk i Kungsør i Sverige

LØSNET: Båten løsnet plutselig under tauing gjennom det svenske tettstedet i fredag morgen.

Foto: Sophie Olsson Rahlén / SVT

Båten løsnet plutselig under tauing gjennom tettstedet i 07.40-tiden fredag morgen, melder SVT.

Georges Favizi, beboer i boligblokk i Kungsør i Sverige som ble truffet av båt

BRAK: – Vi våknet av et brak, sprang ned og så en stor båt i huset, sier beboer Georges Favizi til den svenske kringkasteren.

Foto: Sophie Olsson Rahlen / SVT
Motorbåt kræsjet inn i boligblokk i Kungsør i Sverige

SKJEV: Faren for utrasing er stor etter ulykken, ifølge SVT. En bærende yttervegg er skadd og har blitt skjev.

Foto: Sophie Olsson Rahlén / SVT

– Vi våknet av et brak, sprang ned og så en stor båt i huset, sier beboer Georges Favizi til den svenske kringkasteren.

– Vi ble overrasket, så klart. Det var flaks at det vare var én person i leiligheten, ellers vet vi ikke hva som kunne ha skjedd, legger han til.

Mannen som var i leiligheten der båten traff bygningen, lå og sov. Han fikk sjokk, men ingen fysiske skader. Alle beboerne i boligblokken er evakuert.

Bærende yttervegg skadd

Politiet skal etterforske hendelsen, og ser alvorlig på den.

– Enten har hydraulikken gått i stykker under tauing, eller så kan det dreie seg om slurv, sier Leif Nederlund i det lokale politiet til SVT.

Selv om det var fare for ras, kunne båten fjernes fra stedet på formiddagen. Det er store skader på bygningen.

– Det dreier seg om en bærende yttervegg som har blitt skadet, sier Mats Åkerlund, administrerende direktør for Kungsørs Fastighetsbolag, boligselskapet som eier bygningen.

Veggen har fått en sprekk helt opp til taket og trolig må den rives eller endres på.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt