– Jeg kjente blodet renne over hele kroppen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Basi Hasan stod på bussholdeplassen da han ble skutt i magen. Nå tør han ikke lenger gå ut av huset.

Basi Hasan ble skutt mot i Malmø

Basi Hasan sliter fysisk og psykisk etter skyteepisoden.

Foto: SVT
Basa Hasan

Hasan viser frem skuddsåret.

Foto: SVT

Basi Hasan er 47 år gammel og kommer fra Somalia. Han er det nest siste offeret til mannen som skyter på innvandrere i Malmø, skriver SVT .

Hasan hadde besøkt venner da han skulle ta bussen hjem 10. oktober.

Har det tungt psykisk

– Jeg kom frem til bussholdeplassen. Mens jeg så på rutetabellen hørte jeg en lyd. Jeg tenkte først at det var et bildekk som punkterte. Så kjente jeg at blodet rant over hele kroppen, på trøyen, buksene og ned til skoene.

Etter skyteepisoden klarer han bare å bruke den ene siden av kroppen. Det gjør vondt å bevege seg og han har det tungt psykisk.

– Jeg ville bare være hjemme, og jeg sover ikke, sier Hasan.

Likegyldig til om ofrene lever eller dør

Politiet tror ofrene overlever på grunn av omstendighetene og ikke fordi gjerningsmannen vil «spare» dem.

– Det virker som om gjerningsmannen er likegyldig til om ofrene lever eller dør, sier spaningsleder Mats Lassén til SVT.

I dag ble en 16 år gammel gutt med utenlandsk opprinnelse skutt på . Gutten har fortalt at han så en person rette en pistollignende gjenstand mot ham. Deretter skal personen ha fyrt av et skudd, men bommet.

Flere skyteepisoder

Det har vært flere skyteepisoder i området de siste dagene. Onsdag kveld ble tre personer skutt ulike steder i Malmø. Svenskene frykter en ny «lasermann» etter at flere ble skutt i ryggen tirsdag.

LES OGSÅ: 16 år gammel gutt med utenlandsk opprinnelse skutt på

Til sammen etterforsker politiet 15 tilfeller med uforklarlige skyteepisoder siden sommeren. Alle ofrene utenom ett har innvandrerbakgrunn.

Politiet sier de retter etterforskningen mot høyreekstreme og oppfordrer innbyggerne i byen, og spesielt innvandrere, til å være forsiktige når de er ute alene på kveldstid.

Samme person bak

Et fellestrekk er at skyteepisodene skjer etter mørkets frembrudd. Onsdag kveld ble det klart at de ballistiske undersøkelsene støtter opp om teorien at samme person står bak skuddene, skriver NTB.

Politiet setter tilfellene i sammenheng med skyteepisodene som fant sted mellom august 1991 og januar 1992, da en mann skjøt totalt elleve mennesker ved flere steder i Stockholm og Uppsala.

En person døde av skadene, mens flere fikk livsvarige men av skuddene.

SISTE NYTT

Siste nytt