NRK Meny
Normal

Bashir truer med å utvise flere

Sudans president Omar al-Bashir trosser arrestordren fra Den internasjonale straffedomstolen, og truer med å utvise flere utlendinger fra landet.

Sudans president Omar al-Bashir

Sudans president Omar al-Bashir.

Foto: Abd Raouf / AP

13 internasjonale hjelpeorganisasjoner er allerede utvist, og under et besøk i Darfur i dag truet han med å kaste ut også utenlandske diplomater.

Sudanske myndigheter hevder de har bevis for at hjelpeorganisasjonene har samarbeidet med den internasjonale straffedomstolen.

Han veivet med sverd da han snakket til forsamlingen i El Fasher, hovedstaden i Nord-Sudan.

Bashir sa at alle utlendinger som bryter sudansk lov kommer til å bli utvist, uavhengig om de tilhører hjelpeorganisasjoner eller diplomatiet.

Bashir ramset opp alle grusomhetene som USA og Vesten har på samvittigheten, alt fra massedrap på indianere under opprettelsen av USA til bombingen av Hiroshima, Vietnam og Irak.

- De dreper millioner av indianere, hvorfor stevner ingen dem for retten, sa Bashir.

- Jeg tråkker på Den internasjonale straffedomstolen og alle som jobber for den, la han til, et utsagn som oppfattes som dypt krenkende i den arabiske verden.

Den internasjonale straffedomstolen ICC har sendt ut arrestordre på presidenten for grove overgrep i Darfur-regionen.

Ifølge FN kan mangelen på hjelpearbeidere føre til at 1,1 million mennesker blir uten mat og enda flere uten helsetilbud og rent drikkevann.

Les: Arrestordre på Sudans president

Les også: Fredsforhandlinger i Darfur

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt