Barnesmil som terapi for japanerne

En japansk fotograf har fotografert smilende barn i de tsunamirammede områdene i landet for å vise en annen side av katastrofen.

Video Jakter på barnesmil i katastrofeområdet

NETT-TV: Fotograf jakter på barnesmil i katastrofeområdet.

Tusenvis av japanere ble rammet da et kraftig jordskjelv rammet landet 11. mars i år. Skjelvet utløste en ødeleggende tsunami som utslettet hele byer. Mange har mistet alt de eier og sine nærmeste.

I tillegg har trusselen fra de ødelagte atomreaktorene i Fukushima hengt over det allerede hardt prøvede folket.

Smil på paraplyer

Den japanske fotografen Kouji Mizutani har likevel forsøkt å finne lyspunkt i elendigheten gjennom sitt «Merry project».

Denne våren har han oppsøkt de hardest rammede områdene og forsøkt å lokke fram smilene hos de yngste. Mizutani har blant annet fotografert smilende barn i Miyagi-provinsen og lørdag denne uka viste han fram bildene sine under et arrangement i Tokyo.

Bilden av smilende barn er trykket på paraplyer som ble slått opp av smilende barn og voksne i den japanske hovedstaden.

– Kan lette på smertene

Mizutani har også tidligere dokumentert naturkatastrofer på sin egen måte. Han har fotografert mer flere tusen personer under blant annet jordskjelvet i Kobe i 1995, skjelvet i den kinesiske Sichuan-provinsen i 2008 og under tsunamien på Sumatra i Indonesia i 2010.

Mizutani tror at bildene hans kan lette på menneskenes smertefulle opplevelser.

– Våre smil kan gi håp for fremtiden, sa Mizutani under fremvisningen av bildene lørdag.

SISTE NYTT

Siste nytt