NRK Meny
Normal

Barnehjemmet der Brede jobbet er lagt i grus

Brede Stokland fra Oslo jobbet to år ved et barnehjem i Nayapati i Katmandu. Nå fortviler 21-åringen over at de 33 barna ved barnehjemmet står uten et sted å bo.

Brede Stokland på barnehjem

Brede Stokland fra Oslo vil forsøke å samle inn penger, slik at de 33 barna ved barnehjemmet skal få et sted å bo.

Foto: Brede Stokland / Privat

Så langt er over 1400 mennesker bekreftet omkommet som følge av det kraftige jordskjelvet som rammet Nepals hovedstad Katmandu lørdag. I tillegg er de materielle ødeleggelsene i det fattige landet enorme.

Brede Stokland fra Oslo har jobbet ved et barnehjem i Nayapti i Katmandudalen, rundt 30 kilometer utenfor sentrum av hovedstaden, i to år.

Se bilder av ødeleggelsene ved barnehjemmet der Brede jobbet.

Veggene hadde falt fra hverandre

Stokland jobbet ved barnehjemmet i to år som frivillig.

– Jeg var i kontakt med lederen for barnehjemmet i morges, han fortalte hva som hadde skjedd. Veggene hadde falt fra hverandre, taket hadde falt fra hverandre. Han var lei seg, for han hadde 33 barn som ikke hadde noe sted å sove eller spise.

Ingen av barna ved barnehjemmet ble skadet.

Stokland forteller at barnehjemslederen er en tibetansk flyktning i Nepal, og 70 prosent av barna er tibetanske. Det betyr at han, og barna, ikke kommer til å stå i første rekke når det gjelder utdeling av midle til gjenoppbygging.

– Måten tibetanere behandles på i Nepal er fryktelig, sier Stokland.

– Samlet inn penger

Han kom i kontakt med barnehjemmet via en organisasjon i Nepal, som heter Greenline. Senere har han dratt dit på eget initiativ.

– Jeg har samlet inn penger de siste to årene til dette barnehjemmet. Målet var at de skulle brukes til en egen tomt, for frem til nå har de leid. Pengene vil nå i stedet gå til gjenoppbygging, sier Stokland, som også har startet en ny innsamlingskampanje for å samle penger til gjenoppbygging av barnehjemmet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt