Barnehagebarn fant pistol: Treåringer alvorlig skadd

To småbarn, begge 3 år gamle, er kritisk skadd etter at en lekekamerat skjøt dem i en barnehage i Michigan. Hvert år dør 1300 barn i skyteepisoder i USA. Hver tredje barnefamilie har håndvåpen i hjemmet.

Politi der barn i USA ble skutt

BARN SKJØT BARN: Politiet utenfor hjemmet der to barn, begge 3 år gamle, ble skutt. 1300 barn i USA dør hvert år på grunn av skyting.

Foto: Tanya Moutzalias / AP

Skyteepisoden fant sted i en liten barnehage i et privathjem i Dearborn i Michigan onsdag denne uka. Et av barna lekte med en pistol. Ved et uhell skjøt barnet to treåringer.

Det ene barnet er alvorlig skadd, men utenfor livsfare etter å ha blitt truffet i skulderen. Det andre barnet er kritisk skadd. Politiet vil ikke gå ut med detaljer om skadene på det andre barnet, melder nyhetsbyrået AFP.

Politiet er tilbakeholde med informasjon om selve hendelsesforløpet. Det er uklart om håndvåpenet var eid av vedkommende som passet på barna, eller av eierne av huset der barna oppholdt seg.

Hver tredje barnefamilie har håndvåpen

I USA bor 1,7 millioner barn i hjem der det er ladde håndvåpen. Ifølge undersøkelser gjort av det medisinske tidsskriftet Pediatrics, bor en tredel av amerikanske barn i hjem som har håndvåpen.

I de fleste av disse hjemmene, er våpenet ikke innelåst eller sikret på annen måte. I mange tilfeller dreier det som om vådeskudd, ofte ved at små barn leker med håndvåpen de har funnet for eksempel i en skuff eller i en håndveske. I de fleste tilfeller eies våpenet av et nært familiemedlem.

1300 barn dør hvert år av skuddskader

Ifølge Washington Post dør 1300 barn hvert år av skuddskader i USA, mens 5.800 barn blir behandlet for skader. De fleste som blir truffet av skudd er skutt av våpen som eies av noen i nær familie.

I flere stater i USA er skyting dødsårsaken til mange barn. I Connecticut er det kun trafikkulykker som forårsaker flere barns død, enn skudd fra skytevåpen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt