NRK Meny
Normal

Barna leker - de voksne hamstrer

Norske Eva Robson fikk sjokk da hun skulle handle middag i sin lokale butikk i England. Butikkhyllene var nesten tomme for mat.

Snøkaos i Storbritannia

LEK I SNØEN: Så mye snø har Robsonfamilien aldri hatt i hagen sin før. Lisa og Emma er hjemme fra skolen på grunn av snøen, og får masse tid til å nyte den.

Foto: Privat

Snøen laver ned i Storbritannia. I Sør-England er dette det verste snøfallet på 50 år . Noen steder har det falt så mye som 40 centimeter snø, og for britene betyr det fullstendig kaos.

– Skoler og kontorer er stengt. Både ungene og mannen min er hjemme i dag, forteller norske Eva Robson som bor sammen med familien på seks i Ascot, utenfor London.

Hun forteller at mannen brukte lang tid på å grave ut bilen i morges.

– Da han endelig hadde fått bilen ut av snøen ringte de fra kontoret og fortalte at de, som så mange andre, holder stengt i dag, ler hun.

Video nsps_upload_2010_1_6_12_22_48_2845.jpg

Kaos på veiene i Storbritannia.

– Ingen har vinterdekk

Robson forteller at et snøfall i England skaper mye mer kaos enn i Norge.

– De er ikke vant til dette. Ingen har vinterdekk - ikke vi heller, for det er ikke mulig å få tak i her sør. Derfor er det umulig å ferdes på veiene. Og folk har ikke peiling på hvordan de skal kjøre på glatten. De kjører opp en bakke, stopper midtveis, og kommer seg selvsagt ikke videre, forteller hun.

Snøkaos i Storbritannia

Lisa og Marcus Robson leker i hagen i det som de karaktiserer som norsk snø.

Foto: Privat

Ifølge Robson blir det ikke strødd noen steder, og det er bare hovedveiene som brøytes.

– Det er derfor de stenger skolene. Mange elever bor langt unna skolen, og må komme seg dit med buss. Det er mange smale veier og det er livsfarlig å kjøre, sier hun.

– Det er en helt ny verden. Det føles som om England står stille, legger hun til.

– Butikken var nesten tom

I kveld snør det fortsatt tett i Sør-England, og britene forbereder seg på å parkere bilen for en stund. Det fikk Robson erfare da hun skulle handle middag til familien. Hun måtte brøyte seg gjennom folkemengdene og fram til mathyllene.

– Det var mer folk på butikken i dag enn før jul. Og det er en stor butikk, likevel var det nesten tomt for mat. Jeg trodde ikke mine egne øyne, alle hamstret voldsomt, ler hun.

Hun forteller at britene er irritert på myndighetene fordi de ikke klarer å rydde bort snøen.

– Myndighetene gjør alt de kan, men de har ikke nok verken brøytebiler eller salt. Men vi klager jo hjemme i Norge også hver vinter, så det er ikke noe nytt, sier hun.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt