Barna fryser i hjel i Afghanistan

Hittil har den verste vinteren i Afghanistan på 15 år tatt livet av 40 barn. Hjelpeorganisasjonene frykter flere vil dø fordi de mangler mat, klær, sko og tepper.

– Dette har vært en brutal vinter og barna har lite å beskytte seg med mot den bitende kulda, sier Bob Grabman, landdirektøren for NGO-organisasjonen Redd Barna.

De fleste av de som har frosset i hjel er flyktninger som er fordrevet fra sine hjem på grunn av krig og økonomi.

Hovedstaden Kabul er hardt rammet, men også nordre og sentrale deler av landet, ifølge Redd Barna.

Her er mange barn allerede alvorlig svekket av underernæring på grunn av tørke og høye matvarepriser. Mange av dem overlever bare på te og brød.

17 minus

Flyktningene bor enten i tynne telt eller enkle leirhus med liten eller ingen beskyttelse mot kulda. Barna, som allerede er svake, er lette ofre for dødelige sykdommer som lungebetennelse.

De nærmeste dagene skal temperaturen ifølge meteorologene falle ned mot 17 minusgrader.

– Mange prøver å overleve uten skikkelig tak over hodet eller pledd, uten drivstoff, mat, varme klær eller sko. Om natten faller temperaturen faretruende lavt. Dette truer livene til de yngste barna, sier Grabman.

– Det er avgjørende at vi får ut hjelpen til familiene raskt så barna kan få beskyttelse, sier Redd Barnas landdirektør i Afghanistan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt