Hopp til innhold

22 kinesiske barn ble reddet fra kidnappere

22 bortførte barn ble onsdag reddet av det kinesiske politiet. 200 politibetjenter deltok i operasjonen hvor 40 ansvarlige ble arrestert.

Barnehjem i Kina

Kinesiske barnehjem har blitt involvert i en stygg kidnappingsskandale. Illustrasjonsbilde.

Foto: AFP / AFP

I den siste tiden har kinesiske myndigheter avdekket store kidnappingssaker i landet.

Ansatte som jobber for kinesisk familieplanleggingskontor har over lengre tid kidnappet barn og solgt dem til adopsjonsbyråer i utlandet.

Ifølge det det kinesiske sikkerhetsdepartementet torsdag, har politiet arrestert flere skyldige, blant annet en gjeng som er kjent for å drive med menneskehandel og bortføring av barn i den sørvestlige delen av Kina.

De 20 barna som ble reddet av politiet onsdag, skal tidligere ha blitt kidnappet av den arresterte gruppen. Ifølge uttalelsen blir sakene nå etterforsket.

I 1980 innførte kinesiske myndigheter ettbarns-familiepolitikk for å dempe befolkningsveksten i landet. Familier som fikk mer enn ett barn, fikk bøter som de måtte betale for at barna skulle bli registrert som kinesiske borgere.

Flere tjenestemenn med ansvar for å følge opp denne politikken, har kidnappet barn fra familier som allerede har oppfylt «ett barn»-kvoten, skriver Shanghai Daily.

I april 2009 satte Kina i gang en kampanje for å få bukt med menneskehandel og bortføring av barn i landet. I mars i år har politiet reddet mer enn 13.000 bortførte barn og 23.000 kvinner.

SISTE NYTT

Siste nytt