Seks barn E. coli-rammet i Frankrike

Barna får behandling på sykehus etter å ha blitt smittet av en sjelden utgave av E. coli. Alle skal ha spist hamburgere med kjøttdeig.

Hamburgerne har vært frosset, og ifølge det franske selskapet SEB var de laget av kjøttdeig fra enten Tyskland, Belgia eller Nederland.

De seks barna er alle hjemmehørende i den nordfranske byen Lille, opplyser franske helsemyndigheter.

Tilstanden skal være stabil for samtlige av barna, som trolig ble matforgiftet gjennom kjøttdeig, melder nyhetsbyrået AFP. Det yngste barnet er 20 måneder gammelt.

Sjelden E.coli

Helsemyndighetene sier det dreier seg om en sjelden type E. coli-bakterie, men vil ikke knytte utbruddet til den farlige EHEC-bakterien, som har herjet Nord-Tyskland de siste ukene.

EHEC-bakterien, som er en farlig variant av E. coli, har tatt livet av 37 personer i Tyskland, samt en svensk kvinne som hadde vært på reise i Tyskland.
3.300 mennesker i til sammen 116 land er blitt syke, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det tyske utbruddet ble sporet tilbake til en bønnespireplantasje i delstaten Niedersachsen.

Tidligere denne uken rettet en tysk helseekspert og sosialdemokratisk politiker kraftig kritikk mot tyske myndigheter for sen varsling i forbindelse med epidemien. Han spådde også at det vil komme flere utbrudd framover.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt