Bare i dag: To israelere knivstukket – en palestiner skutt

Situasjonen i Israel og på Vestbredden er i ferd med å eksplodere. Bare i dag har to israelere blitt knivstukket og en palestiner skutt. Nå ber Israels statsminister Benjamin Netanyahu folk være ekstra på vakt.

En palestiner bygger veisperring i Sur Baher

En maskert palestiner bygger en veisperring i Sur Baher i Øst-Jerusalem i dag.

Foto: AMMAR AWAD / Reuters

I ettermiddag ble en ultraortodoks jøde lettere skadet da han ble knivstukket på et kjøpesenter i Petah Tikva, i en forstad til Tel Aviv. Dette er det tredje angrepet på enkeltpersoner bare i dag, skriver avisen Haaretz.

Voldsspiral

Tidligere i ettermiddag ble en palestinsk mann skutt og drept da han angrep en israelsk soldat i den sørlige byen Kiryat Gat.

Dette angrepet fant sted bare timer etter at en israelsk mann ble knivstukket av en ung palestinsk kvinne i Øst-Jerusalem. Mannen trakk våpen og skjøt og såret kvinnen alvorlig.

Dette er bare de siste enkelthendelsene i en serie drap og voldshandlinger den siste uken der unge sinte palestinere har reagert voldsomt konflikten rundt al-Aqsa moskeen i Jerusalem og på den israelske hærens håndtering av drapet på to jødiske bosettere forrige torsdag. Situasjonen ble ytterligere forsterket av Israels beslutning om å utestenge palestinere fra Jerusalems gamleby i helgen.

I dag lempet israelske myndigheter på disse restriksjonene. Muslimske menn under 50 får dermed igjen adgang til moskeen, etter å ha blitt nektet adgang siden søndag.

Avlyste Tysklandsbesøk

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har nå avlyst en reise til Tyskland som følge av opptrappingen av volden mellom israelere og palestinere. Siden søndag er 970 blitt såret i sammenstøt med israelske soldater på den israelskokkuperte Vestbredden, ifølge Røde Kors. 66 av disse skal være skutt ifølge den amerikanske nyhetskanalen NBC.

– Vi er midt i en bølge av terrorangrep og vi må styrke våre militære styrker og bruke alle de virkemidler vi har. Vi nå på være ekstra på vakt, sier Netanyahu.

På mandag ble fem palestinere arrestert av israelske sikkerhetsstyrker for drapet på det jødiske ekteparet i 30-årene som ble skutt og drept foran sine fire små barn.

SISTE NYTT

Siste nytt