Bare én av tre amerikanere stoler på mediene

Den harde valgkampen mellom Donald Trump og Hillary Clinton kan være årsaken til at amerikanernes tillit til mediene er lavere enn noensinne.

Clinton og Trump

Hillary Clinton og Donald Trump kjemper om å bli USAs neste president.

Foto: DAVID BECKER / JEFF SWENSEN / Afp

Meningsmålingsinstituttet Gallup har siden 1972 spurt amerikanere hvor stor tillit de har til pressen. I årets undersøkelse svarer bare 32 prosent at de har stor eller noe tillit til pressen.

Det er et fall på hele 8 prosentpoeng fra tilsvarende undersøkelse i fjor, skriver AFP.

Tøff valgkamp

– Amerikanernes tillit til mediene har falt over tid, men denne valgkampen kan være grunnen til den kraftige nedgangen i år, skriver Gallup i rapporten.

Laster innhold, vennligst vent..

– Mange republikanske ledere og konservative eksperter sier Hillary Clinton har fått overveldende positiv medieomtale, og at Donald Trump har fått urettferdig eller negativ oppmerksomhet. Det kan være den største grunnen til den lave tilliten, forklarer de videre.

Lav tillit blant republikanere

Blant republikanere svarer nå bare 14 prosent at de stoler på mediene – ned fra 32 prosent i fjor. Samtidig svarer annenhver demokrat det samme.

Også blant yngre amerikanere er tilliten lav. Bare 26 prosent av de mellom 18 og 49 år sier de stoler på mediene, mens andelen er 38 prosent for folk over 50.

Undersøkelsen er basert på 1.020 telefonintervjuer fra 7. til 11. september i år. Feilmarginen på undersøkelsen er 4 prosentpoeng.

SISTE NYTT

Siste nytt