– Palin bør bli i Alaska

Eks-førstedame Barbara Bush går hardt ut mot Sarah Palins presidentambisjoner. Palin slår tilbake med at folket har fått nok av «kongefamilien» Bush.

Barbara Bush og Sarah Palin

Tidligere førstedame Barbara Bush kom med dårlig skjult kritikk av tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin i TV-programmet «Larry King Live».

Foto: Scanpix

Det var i et intervju i TV-programmet «Larry King Live » at Barbara Bush kom med kritikken mot Palin, skriver Washington Post .

LES: Ingen klar Palin-effekt
LES: Palin åpner for å stille

– Kan slå Obama

– Jeg satt ved siden av henne en gang. Hun er pen og jeg tror hun er lykkelig i Alaska, og jeg håper hun blir der, sa den tidligere førstekonen på TV.

Palin har meldt sin interesse for å stille i presidentvalget i 2012. I et intervju med Barbara Walters skal Palin ha sagt hun tror hun kan slå president Obama.

Palin slo denne uken tilbake mot Bush i radioprogrammet «Laura Ingraham today», ifølge nettstedet Politico .

– Jeg syns ikke det er riktig at vi skal venne oss til slike uttalelser. Jeg tror ikke majoriteten av amerikanere vil holde ut med Bush-snobbene som tror de er kongelige. Med all respekt, jeg elsker Bush-familien, «de kongelige» som vil velge sine vinnere i stedet for å ha en rettferdig konkurranse.

LES:

Populær politiker

Palin, som var Republikanernes visepresidentkandidat i valget i 2008, er i dag en populær politiker i konservative kretser i USA, og hun har også en høy stjerne i Tea Party-bevegelsen.

Palin stilte som visepresidentkandidat sammen med republikaneren John McCain under forrige valg, men de to tapte mot Demokratenes kandidater, president Barack Obama og visepresident Joseph Biden.

Palin har tidligere vært guvernør i delstaten Alaska, men sa fra seg stillingen året etter presidentkampen, og opplyste at hun mente hun fikk utrettet mer utenfor statsapparatet.

Den endelige avgjørelsen om Palin stiller kan ennå ta flere måneder, ifølge flere amerikanske medier.

SISTE NYTT

Siste nytt