Hopp til innhold

Banon: – Han turte ikke se på meg

Tristane Banon står fast ved sine voldtekstanklager mot Dominique Strauss-Kahn etter at de to i dag møttes ansikt til ansikt i et konfrontasjonsmøte hos politiet.

Video Tristane Banon snakker ut om Strauss-kahn

VIDEO: Tristane Banon snakker ut om saken mot Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn

Strauss-Kahn aviser anklagene og kaller dem fantasi.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Møtet mellom Strauss-Kahn (62) og Banon (32) foregikk på en politistasjon i Paris torsdag, og varte i omtrent to timer. Møtet var et ledd i politietterforskningen av Banons anklager.

Utenfor politistasjonen ventet pressen på en kommentar etter at møtet var avsluttet, men både Banon og Strauss-Kahn valgte å forholde seg tause.

Banon har tidligere forklart at politikeren og den tidligere IMF-sjefen i 2003 stengte henne inne i en tom bolig og deretter prøvde å voldta henne. Dette skal ha skjedd i forbindelse med et intervju til et nytt bokprosjekt.

– Turte ikke å se på meg

Den franske journalisten og forfatteren valgte torsdag kveld å snakke ut om saken hos den franske TV-kanalen TF1.

– Jeg er glad for konfrontasjonen, og jeg står fast ved mine anklager. Et slikt møte viser at politiet tar saken alvorlig, og at de beskyldningene jeg kommer med ikke er tomme anklager, slik flere kanskje har trodd, sa Banon til TV-kanalen.

Banon innrømte også at hun hadde forventet en unnskyldning fra Strauss-Kahn når de to møttes ansikt til ansikt.

– Jeg forventet ikke at han skulle innrømme skyld, men jeg trodde i det minste at han ville beklage seg. Han ville ikke engang se på meg. Jeg så på han under hele møtet, men han turte ikke å se på meg, sier den franske journalisten.

– Jeg hater ham ikke

Banon opplyste først om voldtektsforsøket under et fjernsynsshow i 2007, men gikk ikke til politiet med saken før i år, etter at den daværende IMF-sjefen ble arrestert i New York 14. mai.

Da ble Strauss-Kahn pågrepet og mistenkt for å ha voldtatt Nafissatou Diallo, en kvinne som jobbet ved hotellet hvor den franske politikeren bodde i New York.

Der ba han i etterkant av anklagene om immunitet som IMF-sjef, noe Banon hadde veldig lite til overs for.

– Hva betyr diplomatisk immunitet? Betyr det å ha diplomatisk immunitet at man kan angripe og voldta kvinner? Hvis han er uskyldig så hadde han vel heller ikke ikke trengt denne immuniteten, sier Banon i TV-intervjuet.

Under intervjuet får hun også spørsmål om hun hater Strauss-Kahn.

– Jeg hater ham ikke, men jeg føler forakt, kanskje en slik forakt som han føler for meg, for Diallo og for det franske folk, sier hun.

Den tidligere IMF-sjefen avviser Banons anklager og kaller dem fantasi.

Tristane Banon.

Tristane banon etter dagens møte med Strauss-Kahn: – Han turte ikke å se på meg.

Foto: Eric Feferberg / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt