Kaller Strauss-Kahn «bavian» og «kåt sjimpanse» i ny bok

Tristane Banon har skrevet bok der hun beskriver Dominique Strauss-Kahns antatte overgrep mot henne, og hvorfor hun har ventet med å ta opp saken.

Bokomslag og Tristane Banon

32 år gamle Tristane Banon har gitt ut boken «Le Bal des Hypocrites».

Foto: Fred Dufour / Faksimile/AFP

Tristane Banon

Tristane Banon på vei hjem til sin leilighet i Boulogne-Billancourt, en forstad til Paris, etter et dommeravhør 29. september i år i forbindelse med hennes angrep mot Dominique Strauss-Kahn.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Banon har skrevet den 128 sider lange boken «Le Bal des Hypocrites», eller på norsk «De skinnhelliges ball», om de antatte overgrepet den da 54 år gamle Strauss-Kahn gjorde mot henne da hun var 24 år gammel i 2003.

Boken beskrives av forlaget som en "romanisering" av ting som har skjedd i livet hennes, og Strauss-Kahn blir ikke nevnt med navn.

Likevel er det ingen tvil om at det er den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet hun skriver om.

– Presset fingrene inn i munnen

Tristane Banon bruker ord som «gris» og «bavian» når hun beskriver mannen som skal ha lurt henne til leiligheten hans og presset fingrene sine inn i munnen hennes og ned i buksene hennes.

Fra før er det kjent at Banon kom til Strauss-Kahns leilighet i 2003 for å intervjue den 30 år eldre mannen.

Tristane Banon har anklaget Strauss-Kahn for å ha forsøkt å voldta henne, mens han sier at han trakk seg unna så fort hun gjorde motstand.

Den franske påtalemyndigheten mener at det finnes bevis som tyder på seksuelle overgrep, men at saken er foreldet og la den derfor bort 13. oktober.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tristane Banons bok

Tristane Banons bok «Le Bal des Hypocrites» fikk god eksponering i bokhandlene i Paris da den ble lansert.

Foto: MICHEL GANGNE / Afp

Ble kvalm av hyllesten

Tristane Banon

Tristane Banon har skrevet tre bøker før «Le Bal des Hypocrites». Den første fikk en debutantpris i 2005.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

Før han ble arrestert og siktet for overgrep og voldtektsforsøk på en værelsespike på et hotell i New York 15. mai, var Strauss-Kahn favoritt til å bli sosialistenes kandidat i det franske presidentvalget i april neste år.

I «Le Bal des Hypocrites» forteller Banon at hun ble kvalm av hvordan han ble hyllet som Frankrikes redningsmann i tiden før arrestasjonen i New York.

– Klokken var ni lørdag morgen og de snakket om bavianen på fjernsynet. Han er en superhelt, en Messias, en redningsmann, i stand til alt. Han skal få fart på landet, kutte skatter, forstå de svake og bringe trygghet til alle franske hjem, skriver Tristane Banon.

De viste bilder av ham i aksjon i verdens fire hjørner. Supermann. Da jeg så ham stirre, frøs jeg til, fjernsynsskjermen kunne ikke beskytte meg. Smilet hans var bare for meg, det tvang seg inn i magen min og forsvant først da jeg kastet opp lunsjen min. Plutselig kom beskjeden han hadde lagt igjen på telefonsvareren min tilbake: «Så, jeg skremte deg?». Det var åtte år siden. Årene har gått, men ingenting har visket bort minnet.

Tristane Banon / «Le Bal des Hypocrites»

Fortalte om overgrep i 2007

Banon fortalte første gang om det angivelige overgrepet fra Strauss-Kahn i 2007, men den gang fikk historien hennes lite oppmerksomhet.

– Jeg fortalte til slutt om det, men smilte for mye da jeg gjorde det. Jeg burde ha grått slik at folk kunne forstått hvor store problemer det førte til, skriver hun i boken.

Programmet der hun fortalte overgrepshistorien var et samtaleprogram der deltakerne diskuterer mens de sitter ved et middagsbord og drikker vin.

Se video av programmet fra 2007:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Se innslaget der Tristane Banon forteller om overgrepet i 2007.

– Alkoholen ga kinnene mine et rosa skjær og, som Molière, ville jeg le om det som fikk meg til å gråte innvendig, skriver Banon.

Hun forteller at flere av de andre deltagerne i programmet ventet til etter at kamera og mikrofoner var slått av før de sa: «Vi visste, men...».

Flere problemer for Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn har ikke vist seg offentlig siden han avga stemme i det franske sosialistpartiets primærvalg 16. oktober.

Foto: Yoan Valat / Ap
Hotel Murano

Hotel Murano i Paris, der Strauss-Kahn skal ha vært sammen med prostituerte.

Foto: JACQUES DEMARTHON / Afp

Selv om den franske statsadvokaten har lagt bort overgrepssaken mot Banon på grunn av foreldelsesfristen, så er ikke Strauss-Kahns juridiske problemer over.

Strauss-Kahn blir stadig trukket dypere inn i en etterforskning om en prostitusjonsring i den nordfranske byen Lille.

Fredag skrev den velrenomerte franske avisen Le Figaro at politiet nå etterforsker om forretningsmenn har betalt prostituerte for å delta på sex-fester sammen Strauss-Kahn.

Skal ha betalt for prostituerte

David Roquet, en ansatt i den franske byggentrepenøren Eiffage, har betalt regninger for deler av sex-fester som har funnet sted på Paris-hotellet Murano.

Kvitteringer som selskapet Eiffage har betalt, er merket med Strauss-Kahns initialer DSK.

– Vi spiste i rommet og deretter hadde vi sex som vi betalte for. Vi hadde hver vår venninne. Jeg hadde Jade, DSK hadde sin venninne og det var også andre personer der, har David Rouget fortalt politiet om en av festene på hotell Murano,

Også politisjefen i Lille, Jean-Christophe Lagarde, skal ha vært med på festene sammen med Strauss-Kahn.

Ifølge Le Figaro etterforsker fransk politi om de andre innblandede har fått gjenytelser av Strauss-Kahn for å ha organisert sex-festene.

Mannen som for et snaut halvår siden var favoritt til å bli Frankrikes neste president, Dominique Strauss-Kahn, skal ikke være avhørt i saken ennå.

SISTE NYTT

Siste nytt